Koronavirüs aşısının denemesinde gönüllü oldu
SAKARYA Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, Almanya'dan gelen koronavirüs aşısı gönüllülere uygulanmaya başladı.
SAKARYA Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, Almanya'dan gelen koronavirüs aşısı gönüllülere uygulanmaya başladı. Aşı yaptıran Başhekim Prof. Dr. Harun Kılıç, 'Bu virüsten kaçış yok, herkes bu virüsü bir şekilde alacak. İnşallah bu aşı çalışmalarında olumlu bir sonuç çıkar ve bilime, insanlığa faydalı olur' dedi.
Almanya'dan gelen koronavirüs aşısının Türkiye'de test edileceği 9 merkezden biri olan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulandı. Prof. Dr. Harun Kılıç, denemeler için gönüllü oldu. Aralarında sağlıkçıların da olduğu 32 kişi üzerinde yapılacak denemeler sonrasında aşının denendiği kişilerin durumlarının takip edileceği ve ilk aşıdan yaklaşık 30 gün sonra ikinci doz aşıların da uygulanacağı öğrenildi.Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, "Sadece ülkemiz değil dünya da kovid-19 nedeniyle olağanüstü bir dönemden geçiyor. Bu noktada tedavi çalışmaları tüm dünyada yaygın olarak devam ederken, aşı çalışmasında Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gönüllü arkadaşlarımızın olması ve hastanemizin olmasından ayrıca mutluluk duyuyoruz. Bu konuda hastanemizde çalışan bir hocamız da gönüllü oldu. Bu aşı çalışmasında bir basamak olmamız, katkı sağlamamız hastalığı geçiren insanlar adına fayda sağlayacak olmamız bizi mutlu ediyor. Çok merkezli bir aşı, yurtdışı ve yurtiçindeki birçok merkezin dahil olduğu bir aşı çalışması bu, toplamda 32 kişiye uygulanacak. Özellikle bu hastalığı geçirdiğinde daha büyük sıkıntılar yaşayacak olan kalp hastası, kronik rahatsızlıkları olan ve yaşlı insanlarında bu grupta olduğunu belirtmek isterim." dedi.Koronavirüs aşısı denemelerine gönüllü olan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümünde görevli Prof. Dr. Harun Kılıç, 'Bu aşıya güvendiğim için gönüllü oluyorum. Sonuçta bu virüsten kaçış yok, herkes bir şekilde bu virüsü alacak. Bende bu yöntemin daha güvenli olduğunu düşünüyorum. Umut ediyorum inşallah bu aşı çalışmalarında olumlu bir sonuç çıkar ve bilime, insanlığa faydalı olur." diye konuştu.