Haberler
CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Şölen Üst Yöneticisi Elif Çoban Açıklaması

Şölen Üst Yöneticisi Elif Çoban Açıklaması
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şölen Üst Yöneticisi (CEO) Elif Çoban, 156 milyon dolarlık ihracatlarını, 2012 yılı kapanışında 200 milyon dolara, 2016 yılında 450 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Şölen Üst Yöneticisi (CEO) Elif Çoban, 156 milyon dolarlık ihracatlarını, 2012 yılı kapanışında 200 milyon dolara, 2016 yılında 450 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Çoban, Şölen'in yatırım planları, hedef ve stratejilerini paylaşmak üzere düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, bayramların çikolata üreticileri için büyük önem taşıdığını belirterek, Şölen olarak, Türkiye'de çikolata unlu mamulleri ve şekerleme pazarını yeniden yapılandırmaya kendilerini adadıklarını kaydetti.

Teknoloji ve yenilikçilik yaklaşımı sayesinde tüketicileri şaşırtan ürün ve markalarla hızlı şekilde yol aldıklarını ifade eden Çoban, Şölen'in 24 yıllık genç bir firma olmasına rağmen şu anda sektörün en yenilikçi firmalarından biri haline geldiğini söyledi.

Çoban, geçen yıl verilerine göre, 420 milyon liralık ciro yaptıklarını anlatarak, şunları aktardı:

"1500'e yakın çalışanımız ve 140 bin metrekare kapalı alanda günlük yaklaşık 700 ton üretim tonajına sahibiz. Şölen için bayramlar çok önemli, özellikle ikramlık ürünlerde pazar liderliğimiz var. Bu pazar liderliğimizi korumak gibi hedefimiz var. Geçen yıl ikramlık çikolatadaki pazar payımızı yüzde 21'den yüzde 25'e çıkardık. İkramlık şekerde yüzde 100'e yakın bir büyüme gerçekleştirdik ve pazarda yeni olmamıza rağmen üçüncülüğe yükseldik. Global marka olabilmek için markaya ve teknolojiye büyük yatırımlarımız söz konusudur. Halen 4'ü Gaziantep'te 1'i İstanbul'da olmak üzere 5 fabrikamız var. Yurt içi ve yurt dışına da bu fabrikalardan ürün sunuyoruz. 2012'i yılı bizim için çok önemli. Gaziantep'te 4. organize sanayi bölgesinde yeni bir tesisin kurulumu başladı. Yaklaşık 100 milyon liralık yatırım ile yapımını başlattığımız bu tesis, 85 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Tesisi bir yılda tamamlamayı düşünüyoruz. Tesisin hayata geçmesiyle Gaziantep'teki 4 fabrika bu tesise taşınmış olacak. Yaklaşık 50 milyon liralık ilave yatırımla yeni tesiste gıda güvenliği sağlayacak yatırım yapacağız."

-2016 yılında 450 milyon dolarlık ihracat hedefi-

Elif Çoban, 100'ü aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve her ülkenin standartlarına uygun ürün sunduklarını belirterek, "Biz 20 yıl sonrasının da standartlarını şimdiden yakalamak amacıyla yeni tesisi oluşturma kararı aldık. Şölen ikinci kez Turquality kapsamına alınan bir firma oldu. Artık sadece ihracatçı olmak istemiyoruz. Hedef ülkelerimizde markalaşmak istiyoruz. Turquality, destek ile önümüzdeki 5 yıllık stratejik planlarımızı tamamladık. Hedef markalarımızla iki büyük bölgesel marka yaratıp, global başarıya adım atmak için bütün stratejilerimizi oluşturduk. 156 milyon dolarlık ihracatımızı, 2012 yılı kapanışında 200 milyon dolara, 2016 yılında 450 milyon dolara çıkartmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Çoban, bu yılki ciro hedefinin 600 milyon dolar olduğunu ifade ederek, bu yılın ilk 6 ayında şirketin yüzde 66 büyüdüğünü ve ihracat gelirinin de yüzde 53 artış gösterdiğini söyledi.

Çoban, Şölen'in kurulduğundan bu yana çift haneli büyüme gerçekleştirdiğini anlattı. Çoban ayrıca Milango'nun ilk kez Ramazan Bayramı'nda raflarda yer alacak yeni tasarımında, ABD'li tasarımcı Karim Rashid'in imzası olduğunu kaydetti.

-Çikolatanın kaliteli ve sağlıklı olmasına dikkat-

Çoban, çikolata alırken öncelikle ürünün markasına ve güvenilirliğine dikkat edilmesi gerektiğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkramlık çikolata ve şekerin yüzde 90 gibi bölümü iki bayram döneminde satılıyor. Bunun için tüketiciler, üzerinde kokolin veya kakao kaplı yazan ürünlere dikkat etmelidir, çünkü onlar gerçek çikolata değil. Mat renkli çikolatalardan kaçının, parlak renkli olanları tercih edin. Açık olan ürünü almayın. Çok ucuz ve taklit çikolatalardan kaçının. Kalitenin, gıda güvenliğinin ve hijyenin bir maliyeti söz konusu. Gerçek bir çikolatanın kilo fiyatı en az 15 lira olmalıdır."

Bir gazetecinin, Şölen'in 2012'nin ilk 6 ayında yüzde 66'lık büyümesine ilişkin soruya Çoban, büyümede tüketicilere farklı ürünler sunmanın etkisi olduğunu belirterek, uluslararası bakış açısına yöneldiklerini anlattı.

Çoban, ikramlıkların yanı sıra, hediyelik ve şekerlemede de Türkiye'nin bir numaralı markası olmayı hedeflediklerini söyledi.

"Geçen yıl Şölen'in İstanbul'daki fabrikasında yangın çıkmıştı. Bu, şirketi nasıl etkiledi-" sorusu üzerine de Çoban, "Yangın sonrasında İstanbul'daki fabrikamızda üretime 3 ay ara vermiştik. Avrupa'daki kriz ve Arap Baharı'na rağmen geçen yıl yüzde 26 büyüdük" dedi.

Muhabir : Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Hülya Ertan - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel
title