Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden bir de Gazze için mesaj verdi

Biden: Ateşkes yerel saatle 04.00'te yürürlüğe girecek

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

"Soba Değil, İhmal Öldürür"

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli İl Sağlık Müdürü Tekin, kış aylarında soba zehirlenmesi vakalarının sıkça yaşandığını belirterek, "Soba değil, ihmal öldürür." dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, kış aylarını yaşadığımız bugünlerde soba zehirlenmesi vakalarının sıkça yaşandığını belirterek, "Soba değil, ihmal öldürür" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, soba zehirlenmelerinin en sık görülen karbonmonoksit gazı zehirlenmesi olduğunu söyledi. Dr. Tekin, konu hakkında halkın sürekli bilgilendirilmesinin halk sağlığı açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, "Karbon taşıyan bileşiklerin tam yanmaması sonucu karbonmonoksit gazının açığa çıkmasıyla zehirlenme vakaları oluyor. Karbonmonoksit gazı kokusuz, tatsız, tahriş edici olmayan, yanıcı bir gazdır. Odun, kömür, egzoz gazları ve doğalgaz gibi yakıtların dumanlarında bulunur. Genellikle soba zehirlenmesi ve banyo zehirlenmeleri olarak bilinir. Kötü baca sistemleri, yangınlar, kapalı garajlar, hava dolaşımının olmadığı yerler, fırtınalı hava koşullan karbonmonoksit oluşumunu sağlar. Baş ağrısı, güçsüzlük, halsizlik, baş dönmesi, görme kaybı, unutkanlık, bulantı, kusma, kalp ritmi bozukluğu, bayılma, uyuşma, solunum güçlüğü gibi belirtiler zehirlenmenin işaretidir. Zehirlenme olduğunda en önemli şey hastanın zehirlendiği ortamdan dışarı çıkarılarak organlara oksijen sağlanması ve 112 Acil Servisi çağrılmalıdır" dedi.

Dr. Tekin, evlerde kullanılan tüm ısıtma sistemlerinin ve bacaların her yıl düzenli olarak bakım ve temizliğinin yaptırılması, zehirlenmeye neden olan yakıt ile ısınma yapılan yerlerde bacaya bağlantılarının iyi yapılması, banyo içinde şofben kullanılmaması, fırtınalı hava koşullarında yatarken sobaya fazla yakıt atılmaması veya sobanın tamamen kapatılması gibi önlemler alınması gerektiğini sözlerine ekledi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title