Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Olay iddia: 7 kişiyi öldürüp intihar eden cani 'Karım beni aldatıyor' demiş

7 kişiyi öldüren cani tek bir cümle sarf edip silahına sarılmış

İmamoğlu ve Kurum aylar sonra yeniden karşı karşıya: Hadi gel de kapat

Aylar sonra yeniden karşı karşıya geldiler: Hadi gel de kapat

Sivas Adliyesi Personeli Osmanlıca Öğreniyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Barosu tarafından Eğitime Destek Projesi kapsamında adliye personeline yönelik olarak Osmanlıca kursu düzenleniyor.

Sivas Barosu tarafından Eğitime Destek Projesi kapsamında adliye personeline yönelik olarak Osmanlıca kursu düzenleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan Osmanlı Türkçesi Eğitimi protokolü kapsamında Sivas Barosu tarafından avukatlara, avukat katiplerine ve baro çalışanlarına yönelik düzenlenen Osmanlıca kursu eğitimleri adliyede bulunan konferans salonunda devam ediyor.

Ellerinde Osmanlıca kaynaklar olduğunu ve bu kaynakları okuyamadıklarını söyleyen Sivas Barosu Başkanı Muharrem Eliş, "Elimizde kaynaklar var bu kaynaklarla katılımcılara ve meslektaşlarımıza materyal desteği de sağlıyoruz. Osmanlıca Türkçesi'nin meslektaşlarımız tarafından mutlaka biliniyor olması bunun pratik hayatta ve mesleki hayatta da kullanılması kendilerine ciddi manada artılar kazandıracaktır. Gündelik hayatımızda mesleki hayatımızda bununla ilgili birçok sorun yaşıyoruz. Kendimize gelen belgeler var, metinler var bunları okuyamıyoruz. Bunları okumak için mutlaka bilirkişi hizmetinden yararlanmamız gerekiyor ve ekonomik boyutu da var bu işin zaman boyutu da var. Biz hiç olmazsa kendi elimize gelen belgeleri okuyup içeriğini anlayabilecek kabiliyete kavuşursak bu kurs neticesinde en azından bizden hizmet bekleyen müvekkillerimize daha doğru bir hizmet yansıtmış oluruz" dedi.

Osmanlıca öğrenmenin sadece ilmi bir boyutu olmadığını belirten Eliş, "Osmanlıca öğrenmek kültürel manada bir vefa borcu olduğunu düşünüyorum. Bizim mutlaka geçmişimizle barışmamız lazım, geçmiş değerlerimizi geleceğimize yansıtmamız lazım, bizim bizden önceki kültürlerin de geleceğe yansıması lazım, bilinmesi lazım, en azından kendimize cahil olmamamız lazım. Sürece baktığımız zaman meslektaşlarımızın meseleye bakış açısı gayet pozitif bu bir artı değer, bir donanım olarak ortaya çıkıyor. Süreç sonunda kursun bitiminde tüm katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar takdim edilecek. Bu aynı zamanda bir öz güven çalışması bundan sonraki faaliyetleri takip eden meslektaşlarımız daha yoğun bir şekilde katılım isteyecekler. Meslek kalitesini de bu kurslarla artıracağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Kurs Eğitmeni Sivas 2'inci İcra Müdür Yardımcısı Mahmut Sami Uzun ise 16 saat sürecek Osmanlıca kursunun sonunda katılımcılara sertifika verileceğini söyledi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title