Haberler

Sivas'a Büyük Yatırım

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de bilişim sektörünün ihtiyacı olan istihdamı sağlamak amacıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Yazılım Sanayicileri Derneği işbirliği yapacak.

İşbirliği, Cumhuriyet Üniversitesi'nde yazılım ve bilişim teknolojileri dersleri verilmesini ve buradan mezun olan öğrencilerin bilişim sektöründe istihdam edilmesini kapsıyor.

Türkiye'de senede 70 bin bilişim personeline ihtiyaç olduğu ancak üniversitelerden senede sadece 15 bin bilişim elemanının mezun olduğu belirtiliyor.

TBMM Başkanı ve Sivas Milletvekili Adayı İsmet Yılmaz'ın öncülüğünde imzalanacak işbirliği protokol törenine, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu eski Başkanı Dr. Tayfun Acarer ve Teknoloji Bilgilendirme Platformu Başkanı Serhat Özeren ile bilişim sektörü temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve YASAD, Türkiye yazılım pazarını büyütmek, yazılım ihracatını ve yazılım sektöründeki istihdamı artırmak amacıyla işbirliği yapıyor. Bilişim sektörünün beklentilerine uygun nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinin hedeflendiği işbirliği, yazılım firmalarını güçlendirmek ve ihracat potansiyelini artırmayı hedefliyor. ALONET Bilgi Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun'un da katkılarıyla şekillenen işbirliği, yazılım sektörüne istihdam katkısı sağlamayı hedefliyor.

TBMM Başkanı ve Sivas Milletvekili Adayı İsmet Yılmaz, işbirliğine ilişkin şunları ifade etti:

"Sürdürülebilir bir üniversite-sanayi işbirliği modeli oluşturmayı hedefliyoruz. Bu ortak hedefi kurumsal seviyede gerçekleştirebilmek amacıyla Cumhuriyet Üniversitesi ve YASAD arasında, 30 Kasım 2015 tarihinde bir işbirliği niyet protokolü imzalanıyor. Tarafların ortak hedefe ulaşmak için azami gayret göstermesini istiyorum. Üniversite-bilişim sektörü işbirliği kapsamında çalışmaların, sanayinin bilgi ve iletişim sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda öğrenci yetiştirilmesi, öğrencilerin istihdamının sağlanması amacı taşıyor. Bilişim sektörünün hızına erişmek, dünyada bilgi toplumu sektöründe doğru zamanda yer almak için bu işbirliğini son derece önemsiyorum."

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Türkiye'nin bilişim personeli ihtiyacı için Anadolu'da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile işbirliği yapılmasından çok mutlu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kocacık, Türkiye'nin bilişim personeli ihtiyacı için çalışmalara başlanacağını da sözlerine ekledi.

YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş, bilişim sektörünün nitelikli insan kaynağı konusunda ciddi sıkıntı yaşadığını belirterek, "Bu protokolle, üniversitelerimiz bilgi ve iletişim sektörünün talep ettiği müfredat programı çerçevesinde öğrencilerini bir programdan geçirecekler. Üniversiteden mezun olur olmaz bu öğrencilerimiz Yazılım Sanayicileri Derneği tarafından işlerine yerleştirilecekler. Yani istihdam garantili sistemi yürürlüğe koyuyoruz. Sektörün her yıl 50 bin civarında yeni personel ihtiyacı bulunuyor. Bugün yaptığımız protokolle bu hedefe bir adım daha yaklaşmış olacağız. Türkiye'nin petrolü önümüzdeki yıllarda yazılım olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title