Haberler

Şişecam İşçileri Aileleriyle Yürüdü

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kristal-iş Sendikasına bağlı işçiler, Şişecam'ın Topkapı'daki fabrikasının kapatılacağını belirterek protesto gösterisi düzenledi.

Kristal-iş Sendikasına bağlı işçiler, aileleriyle birlikte Şişecam'ın Topkapı'daki fabrikasının kapatılacağını belirterek protesto gösterisi düzenledi. Beşiktaş Levent'teki Kanyon Alışveriş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 750 kişilik grup, Şişecam Genel Müdürlüğünün bulunduğu binaya yürüdü. Eylem nedeniyle genel müdürlük çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, yürüyüş sırasında Levent- Maslak yolunu kullanan işçiler bir müddet trafiğin aksamasına neden oldu.

Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş yürüyüşün ardından genel müdürlük önünde bir konuşma yaptı. Çetintaş konuşmasında, Şişecam'ın en eski fabrikalarından biri olan Anadolu Cam Sanayi Topkapı fabrikasının İstanbul'dan Eskişehir'e taşındığını belirterek,"Şişecam kapanma diyor ama bu bir kapanma değil taşınmadır" dedi. Taleplerine Şişecam yönetimi tarafından kulak verilmediğini kaydeden Çetintaş, " Bugün sizlerin eseri olan bu dev binaların önünde sesimizi duyurmak için toplandık. Bugüne kadar duyurmak için elimizden geleni yapmamıza rağmen sesimizi duyan olmadı. On yıllardır İstanbul'da üretim yapan fabrikanın bacası artık Eskişehirde tütecek. Şişecam bu fabrikanın yerine bir başka fabrikayı üretime hazırladı. İşveren makinalarını, teçhizatını taşıyor Ama işçileri taşımak istemiyor. Fabrika kapanmıyor taşınıyor. O halde işçilerde taşınmalı işçilerinde işi korunmalıdır' dedi.

'TOPKAPI CAM İŞÇİLERİNİN İŞİ GÜVENCE ALTINA ALINMALIDIR'

Çözüm istediklerinin altını çizen Çetintaş, "Üyelerimizin işini koruyacak bir çözüm istiyoruz. İş güvencesi istiyoruz. Topkapı fabrikası taşınırken Topkapı cam işçisininde işi güvence altına alınmalıdır. Topkapı işçileri Şişecam'ın diğer fabrikalarında işe yerleştirilmelidir. Biz Şişecam'a bunca yıllarını veren işçilerin ve onların ailelerinin işini, ekmeğini ve geleceğini korumak istiyoruz. Biz lütuf istemiyoruz, bağış beklemiyoruz. Hakkımız olanı talep ediyor işimizin devamını istiyoruz. İş devam ediyorsa üretim sürüyorsa biz de çalışmaya devam etmek istiyoruz. Hakkımızı elde edinceye işimizi ve ekmeğimizi güvenceye alıncaya kadar haklı mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 'Yılmak yok direniş var', "iş ekmek yoksa barış da yok' şeklinde sloganlar atan işçiler, 'Emeğe uzanan eller kırılsın', 'Sosyal sefalet değil sosyal adalet istiyoruz' yazılı pankartlar taşıdı. İşçilerbasın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close