Haberler

Sinemanın "Kötü Adamı" İyi Rollere Yöneldi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro, sinema filmi ve dizilerde genellikle kötü karakterleri canlandıran Aydan Çakır, son dönemde yer aldığı projelerde oynadığı iyi rollerle adından söz ettiriyor.

Tiyatro, sinema filmi ve dizilerde genellikle kötü karakterleri canlandıran Aydan Çakır, son dönemde yer aldığı projelerde oynadığı iyi rollerle adından söz ettiriyor.

Ekranların tanınan simalarından, 38 yılı aşkın süredir tiyatro, sinema ve dizilerde başrol ve yardımcı oyuncu olarak görev alan Çakır, son yılların unutulmaz dizileri "Kurtlar Vadisi Pusu", "Muhteşem Yüzyıl" ve "Diriliş Ertuğrul" dizisi başta olmak üzere birçok projede kötü karakterleri canlandırdı.

Sektörde beliren "kötü adam rolü varsa Aydan oynar" algısından şikayetçi olmasa da bu tipolojinin kendisi için kalıplaştığını dile getiren Çakır, bu sıralar Milli Mücadele yıllarını ve yakın tarihi konu alan dizilerde aldığı iyi rollerle oyunculuk kariyerini sürdürüyor.

"Kötü karakter varsa Aydan oynar' algısı oluştu"

"Ne Ekersen Onu Biçersin" adlı televizyon filmi ile sinema hayatına başladığını anlatan Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sinemada hep "kötü adam" olarak tanındığını anlattı.

Yaklaşık 38 yıllık sahne hayatına 200'e yakın sinema ve dizi çalışması sığdırdığını aktaran Çakır, "Kötü karakterleri canlandırmak Erol Taş ustamızın bizlere bırakmış olduğu bir miras. İlk olarak, 'Hababam Sınıfı Baskında' isimli tiyatro oyununda 'Güdük Necmi' rolüyle, aslında iyi bir karakterle bu tiyatro serüvenine başladım. Daha sonra genelde kötü adam karakterini canlandırmaya başladım." diye konuştu.

Çakır, genellikle olumsuz tiplemeleri canlandırması nedeniyle Türk sinemasında "kötü karakter varsa Aydan oynar" algısının oluştuğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bir oyunda ya da dizide dayak yenecekse, adam öldürülecekse, 'Bana mazlumu çağırın' klasiği 'Bana Aydan'ı çağırın' klasiğine döndü. Dövüyorlar, öldürüyorlar sonra da gönderiyorlar. Aslında o günkü projenin içeriğine göre işler değişebiliyor. Ben hem iyiyi hem de kötüyü oynayabiliyorum ama kötü karakter artık üzerime oturdu. Korku, gerilim, komedi, aksiyon tüm çalışmalarda yer almaya çalışıyorum, o anda hikayenin içinde canlandırılması gereken karaktere göre de rol değişebiliyor."

Son dönemde ise Milli Mücadele yıllarının anlatıldığı projelerde iyi karakter olarak ekrana çıkma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Çakır, özellikle televizyon dizilerinde kötü karakterlerin dikkati çektiğine değindi.

Çakır, Türk sinemasının her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydederek, "Piyasaya yeni giren dijital sinema, sektöre canlılık katması bakımından olumlu yönden etki etti. Ülkemizde de gerek internet dizilerinin gerekse dijital sinemanın, sektöre biraz daha canlılık getireceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Geçen ay gösterime giren, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un Milli Mücadele yıllarında yaşadığı zorlukları konu alan "Sürgün" adlı tiyatro oyununda yer aldığını aktaran Çakır, tiyatro çalışmalarından fırsat buldukça dizilerde yer aldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title