Sincik Halkının İlçeye Doğalgaz Talebi
Adıyaman’ın Sincik ilçesinde kış aylarını daha rahat koşullarda geçirmek isteyen ilçe halkı ilçeye doğalgaz getirilmesini istiyor.
Adıyaman'ın Sincik ilçesinde kış aylarını daha rahat koşullarda geçirmek isteyen ilçe halkı ilçeye doğalgaz getirilmesini istiyor.
Coğrafi konumu nedeniyle yaz aylarında yayla havasının yaşandığı Sincik ilçesinde, kış aylarında kömür sobaları ve kalorifer kazanlarından çıkan dumanlardan dolayı hava kirliliği yaşanıyor.
Kış aylarında ilçe merkezinde kar kalınlığının bazen 2 metreyi aştığını belirten vatandaşlar, mecbur olmadıkça dışarı çıkmadıklarını belirterek kömür sobalarından artık kurtulup doğalgazlı evlerde yaşam sürdürmek istediklerini vurguladılar.
Hava sıcaklığının çoğu zaman eksi 15 dereceye kadar düştüğü Sincik ilçesinde soğuk havaların 6 ay sürdüğünü ve bu durumdan oldukça etkilendiklerini söyleyen vatandaşlar, ilçede doğalgazın olmasıyla oldukça mutlu olacaklarını belirttiler.
İlçeye doğalgaz isteyen Sincikli Ramazan Keskin, "İlçemiz coğrafi yapısı nedeniyle dağlık bir bölgede yer alıyor, dolayısıyla kışları çok çetin ve soğuk geçiyor. Biz kendi evimizde kalorifer kullanıyoruz ancak doğalgazlı evler kadar iyi ısınamıyoruz ve yakıt giderimiz doğalgazlı evlerin nerdeyse iki katı. Tek katlı evlerde ise kömür sobaları kullanılıyor, vatandaş hem iyi ısınamıyor hem de doğalgaz kullananlara göre çok daha fazla para ödüyor. Sincik halkı her zaman AK Parti'nin ve cumhurbaşkanımızın yanında olmuştur. İlimiz milletvekillerinden kendilerine verdiğimiz bu desteği karşılıksız bırakmamalarını, ilçemize doğalgaz getirmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Sincik ilçesinde esnaflık yapan Hacı Yolcu ise, "Bildiğiniz gibi Sincik çok soğuk bir ilçe. Kışın ısınmak çok zor ve maliyetli, kömür sobalarından ve kaloriferlerden çıkan dumanlar ilçemizde hava kirliliğine neden oluyor. Vatandaş ısınmak için hem daha fazla para ödemek zorunda kalıyor, hem de iyi ısınamıyor. İlçemizde görev yapan kamu çalışanlarının bir çoğu ilçemizde kış aylarının zor geçmesi ve sobalı evlerde kalmak istemedikleri için il merkezi ve Kahta ilçesinde ikamet ederek gidiş geliş yapıyor. Bu durum ilçe esnafını olumsuz etkiliyor. Yerel yöneticilerimizden ve ilimiz milletvekillerinden ilçemize doğalgaz getirilmelerini bekliyoruz" dedi.
Sincik Gönüllüleri Derneği Sincik Şubesi Başkanı Ziya Azgın, "Kış aylarında ilçe merkezinde bile bazen kar kalınlığı iki metreyi aştığı oluyor. Hava sıcaklığı eksi 15 derecelere kadar düşüyor. Eskiden vatandaşlar odun sobalarıyla ısınmaya çalışıyorlardı ancak devir değişti. Ülkemizin en ücra köşesine bile doğalgaz götürülmeye başlandı, neden ilçemize getirilmesin. Hem ilçe halkının hem de hali hazırda ilçemizde faaliyet gösteren tekstil işletmeleri de doğalgazın gelmesiyle giderleri azalacaktır. İlçemizde görev yapan kamu çalışanlarının çoğu ısınma sorunu nedeniyle Kahta ilçesinde ikamet ederek ilçemizin dar ve virajlı yollarında her gün gidiş geliş yapmak zorunda kalıyor. Ayrıca ilçemize doğalgaz verilmesi durumunda sadece ilçe merkezi değil, Kahta ile Sincik arasında yer alan köylerimizde yararlana bilir" cümlelerini kullandı.
Memur-Sen Sincik İlçe Temsilcisi Abuzer Karakuş ise doğalgazla ilgili yaptığı konuşmasında, "Sincik ilçesi iklim şartları itibari ile soğuk bir iklime sahip. Kış mevsimi uzun ve sert geçer. İlçemiz merkezinde kiralık kaloriferli ev bulmak zor. Bu nedenle bir çok üyemiz iklim şartları daha iyi olan doğalgazla ısınmanın mümkün olduğu Kahta ilçesinde ikamet etmekte ve gidiş geliş yapmaktadır. İlçenin sosyal ve ekonomik olarak gelişmesi için burada yaşama şartlarının iyileştirilmesi gerekmektedir. İlçemize doğalgaz verilmesi halinde hem ikamet eden kamu çalışanı sayısı artacak hem de başta okullar olmak üzere kamu Kurumlarının ısıtılması daha kolay ve konforlu olacaktır. Ayrıca ilçemizin lokomotifi olan tekstil sektörünün de giderleri azalacaktır. Söz konusu nedenlersen dolayı ilçemize doğalgaz verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu. - ADIYAMAN