Haberler

Seyyar Satıcılıktan Patronluğa

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyyar satıcılıktan patronluğa Seyyar mısır satıcısıydı, şimdi çamaşırhane işletiyorKIRIKKALE - Kırıkkale'de ticarete başladığı seyyar mısır satıcılığından bugün çamaşırhane işletmeciliğine kadar yükselen 44 yaşındaki Seval Eroğlu, kadınların mutlaka eve gelir sağlayan bir şeylerle...

Seyyar satıcılıktan patronluğa

Seyyar mısır satıcısıydı, şimdi çamaşırhane işletiyor

KIRIKKALE - Kırıkkale'de ticarete başladığı seyyar mısır satıcılığından bugün çamaşırhane işletmeciliğine kadar yükselen 44 yaşındaki Seval Eroğlu, kadınların mutlaka eve gelir sağlayan bir şeylerle uğraşmaları gerektiğini söyledi.

KOSGEB'den aldığı kredi ile meydanda seyyar mısır satıcılığı yaparak ticarete başlayan Seval Eroğlu, bugün ise kardeşi Selma Yılmaz ile ortak yeni açtığı çamaşırhanenin işletmeciliğini yapıyor. Seyyar mısır satıcılığını sürdürdüğü 2011 yılında Kırıkkale'de Yılın Kadın Girişimcisi seçilen Eroğlu, o günden bugüne geçen süreci şöyle anlattı:

"Esnaflık hayatıma Cumhuriyet Meydanı'nda mısır satarak başladım. O zaman çocuklar küçüktü, onlarla beraber bir süre mısır sattım. Sonrasında bir çörekçi dükkanı açtım, kendi çabalarımla. Esnaflıktaki uğraşım babamdan gelme, babam çok iyi bir esnaftı. Ayakta durmak zorundaydım, iki tane çocuğumu okutuyordum. Babalarının işi, o zaman çok iyi değildi. Hem destek olmak amaçlı hem çocuklarımı okutmak amaçlı başladım. Her gün bir adım ileri gittim. Çalıştıklarımla birikim yapmaya başladım. Daha sonra şu anki işime dair çok iyi bir firmada bir beş yıl çalıştım. Orada tecrübe edindim, sonrasında Kırıkkale'nin çok ihtiyacı olduğunu biliyordum, çamaşırhaneye. Bu sebeple böyle bir işe başladım. Bunda da başarılı olacağımı umut ediyorum."

Yaşadığı süreçte zaman zaman maddi zorluklar yaşayan Seval Eroğlu, bunları aşmasını bilmiş. Kadınların kesinlikle çalışmaları gerektiğini dile getiren Eroğlu, "Hiçbir şey yapamıyorlarsa el iş yapıp satabilirler. Bizde varız. Artık ekonomik güç sadece erkekte değil. Çocukların ihtiyaçlarını karşılamak, okutmak, bunlar çok farklı şeyler. Çok emek istiyor. Onlarda bir şeyler yapıp mutlaka ki bir yerde başaracaklardır." dedi.

Seyyar Satıcılıktan Patronluğa
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close