Haberler

Seyfi Oktay Davasında Ergenekon Davasının Yargıtay'dan Dönmesi Beklenecek

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" davasında mahkeme, Ergenekon davasının Yargıtay’dan dönülmesinin beklenilmesine karar verdi.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" davasında mahkeme, Ergenekon davasının Yargıtay'dan dönülmesinin beklenilmesine karar verdi.

Ergenekon davası süresince adil yargılamayı etkiledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Seyfi Oktay katılmazken, sanıklar Kubettin Kaya, Sefa Altıoğlu ve Hüseyin Yıldırım ile ile avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından söz alan Sanık Seyfi Oktay'ın avukatı Şeyho Saya Ergenekon dava dosyasının beklenilmesine gerek olmadığını, örgütsel analizin yapıldığı dosyada da herhangi bir bağ kurulamadığını savundu. Avukat Saya, soruşturmayı yürüten emniyet görevlileri ya da savcıların artık görevde olmadıklarını söyleyerek, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen cevabi yazıda usulüne uygun bir dinleme ve arama kararlarının bulunmadığı, işin bizzat cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülmesi gerekirken emniyet görevlilerince yürütüldüğü, yine Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi olması ile mahkemeden dinleme kararı alınarak dinlenildiği, dinleme kararlarının gerekçesi Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması, Ümraniye'de yakalanan mühimmata ve Danıştay saldırıları üzerinden dinleme kararları alınmıştır" dedi.

"SEYFİ OKTAY'A BİR KUMPAS SÖZ KONUSUDUR"

Müvekkili Oktay'ın eski Adalet Bakanı olduğunu hatırlatan avukat Saya, " Müvekkilimizin bir dosyayla irtibatını gösterir herhangi bir delil söz konusu değildir. Bir kumpas söz konusudur. Avukat Tülay Bekar adlı şahısla telefon görüşmesi de olayın rejim meselesi olduğu da o tarihte söylenmiştir. Bugün ortaya çıkan durum ve yapılan soruşturmalar bu durumu ortaya çıkarmıştır. Bizce dosyanın karara bağlanması gerekir. Talebimiz bu yöndedir" ifadesini kullandı.

"ERGENEKON DİYE BİR ÖRGÜT VARSA DA BENİM BİR ALAKAM YOKTUR"

Yaklaşık 5 yıldır süren yargılama nedeniyle mağdur olduğunu kaydeden sanık Kutbettin Kaya, "Ergenekon adlı örgütle hiçbir alakam yoktur. Bu örgüt varsa da yoksa da benim bir alakam yoktur. Bu soruşturmayı yürüten görevliler bizi bu Ergenekon'la ilişkilendirmek için bir takım deliller üretmişlerdir. Hatta bazı şahısların başka dosyalarda ifadelerine başvurularak aleyhime ifade vermeleri halinde serbest bırakılma vaadinde bulunulmuştur. Davanın bir an önce karara bağlanmasını istiyorum" dedi.

"VELEV Kİ ERGENEKON DAVASI ONANDI"

Yıllardır avukatlık yaptığını belirten sanık Sefa Altıoğlu, "Velev ki Ergenekon ceza dava dosyası onandı, sanıklar ceza aldı. Bu beni ve buradaki insanları etkilemez. Zira bununla irtibatları söz konusu değildir. Avukatlık mesleğimi icra ederken ve şahsi bir takım görüşmelerden yola çıkarak bir takım suç üretmeye çalışmışlardır. Oysaki bu görüşmelerde herhangi bir suç unsuru yoktur. Herhangi bir örgütle irtibatım söz konusu değildir" diye konuştu.

Sanıklardan Hüseyin Yıldırım ise beraatını talep ederek, "Ben eski bir boksörüm ve profesyonel yöneticilik de yaptım. Mehmet Seyfi Oktay benim sınıf arkadaşımdır. Ergenekon davası ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum" ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti sanık ve avukat beyanlarının ardından, Ergenekon davasının Yargıtay'dan sonucunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

"Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" iddianamesinde Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın "Terör örgütüne üye olmak, kişisel verileri kaydetmek, yargı görevini yapanı etkilemek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından 10 yıl 9 aydan 26,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Şüpheliler Avukat Tülay Bekar, Avukat Ali Hadi Emre, Avukat Mehmet Cengiz, Avukat Kudbedin Kaya, Emekli Albay Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım'ın "Terör örgütüne üye olmak, yargı görevini yapanı etkilemek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından 10 yıldan 22 yıla hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Şüpheliler Avukat Sefa Altıoğlu, eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in yeğeni Şehriban Nihan Atasagun, Ergenekon tutuklusu milletvekili Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal ve oğlu Erkan Bülent Haberal'ın da "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek, yargı görevini yapanı etkilemek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından 10 yıldan 22 yıla hapisle cezalandırılması isteniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title