Haberler

Serbest Kalan Polislerin Avukatından Açıklama

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul merkezli Tekirdağ ve Edirne istihbarat şubelerinde görevli emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen 17 polisten 8'i Osman Duru, Ünal Yıldırım, Burhan Akyüz, Çetin Onaran, Yusuf Engin Güngör, Onur Topal, Barış Doğrul ve Hüseyin Kütükçüoğlu akşam saatlerinde savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

İstanbul merkezli Tekirdağ ve Edirne istihbarat şubelerinde görevli emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen 17 polisten 8'i Osman Duru, Ünal Yıldırım, Burhan Akyüz, Çetin Onaran, Yusuf Engin Güngör, Onur Topal, Barış Doğrul ve Hüseyin Kütükçüoğlu akşam saatlerinde savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. 9 polis ise gece saatlerinde tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 9 polis hakkındaki kararını sabah 09.45'te açıkladı. Mahkeme Edirne eski İstihbarat Şube Müdürü Özgür Nikbay, Kazım Özdemir, Ahmet Özdil, İbrahim Arslan, Halil Hilal Seyfi, Ülker Selvi, Fatih Atalay, Oktay Gümüş, Vedat Akyüz polisin de serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkeme gerekçesinde, "Şüphelilerin üzerine atılı kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik suçundan tutuklanmaları talep edilmişse de atılı suçun kanundaki alt ve üstü sınırı atılı suçun katalog suçlardan olmaması dikkate alındığında tutuklama tedbiri ağır olacağından ve adli kontrol tedbirlerinin bu aşamada yeterli olacağı kanaatine varıldığı" belirtildi. Mahkeme ayrıca polisler hakkında yurtdışı çıkış yasağı ve haftada bir gün karakolda imza atma adli kontrolü uygulandı.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Adliye çıkışında ise serbest kalan polislerin avukatları açıklama yaptı. Avukat Ahmet Aslan "Müvekkillerimiz tutuklanmadığı için geçici memnuniyet içerisindeyiz. Bu dosyalar sona erdiği zaman biz gerçek mutluluğu yaşayacağız. 22 Temmuz'da başlayan polisleri yıldırma ve itibarsızlaştırma algı operasyonu çerçevesinde Edirne ve Tekirdağ ilinde çalışmış olan istihbarat emniyet personeline karşı 3 gün önce operasyon başlatılmıştı. Emniyet ifadesinden sonra savcılığa sevk edildiler, burada 8'i serbest kaldı. 9 kişi tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliklerine sevk edildi. Bu kişilerden 4'ü Edirne'de; 5'i de Tekirdağ'da çalışanlardı. Sorgu sürecinde uzun uzun derdimizi anlatmaya çalıştık. Çıktığımızda derdimizi hakim beye anlattığımız kanaatindeydik" diye konuştu.

'POLİSE KARŞI ALGI OPERASYONLARININ SON BULACAĞINI UMUYORUZ'

Ahmet Aslan, "Bu kararın oluşturulmak istenen algılara artık bir son vereceğini umut ediyoruz. Yıllarca vatanına, ülkesine aşk, şevk ve iştiyakla çalışmış, büyük bir fedakarlıkla kelle koltukta görev yapmış emniyet mensuplarına yönelik algı operasyonlarının son bulacağını umuyoruz. Umduklarını bulamadılar diye düşünüyoruz. Bu dosyanın yetkisiz olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülüyor. Suç işlediği iddia edilen yerler Edirne ve Tekirdağ'dır. Burada bir takım hukuki kılıf uydurularak operasyonu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yapmıştır. Bu tamamen hukuka aykırı bir çalışmadır. Bize göre bu dosyaya zaten takipsizlik kararı verilmesi lazım. Bu iki ilde de sahte isim yok, kod isim yok herkes kendi isimleriyle dinlenmiş. Mahkeme kararları var. Yani hukuktaki bütün prosedürlerine uyularak yapılmış bir istihbari faaliyet. Yetkisiz olarak yapılan soruşturmanın burada sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sona erdirilmedi ama müvekkillerimizin tutuklanmaması da bizim için bir memnuniyet sebebidir" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close