Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Şehre Meydan Okuyorlar

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent koşullarında insan vücudunun yeteneklerini en verimli şekilde kullanıp sınırlarını da zorlayarak, belirli bir noktadan başka bir noktaya hızlı bir şekilde ulaşmayı esas alan parkur sporu, Aydın'ın Çine İlçesi'nde gençlerin ilgisini çekmeye başladı.

Kent koşullarında insan vücudunun yeteneklerini en verimli şekilde kullanıp sınırlarını da zorlayarak, belirli bir noktadan başka bir noktaya hızlı bir şekilde ulaşmayı esas alan parkur sporu, Aydın'ın Çine İlçesi'nde gençlerin ilgisini çekmeye başladı.

Genellikle Fransa'da yaygın bir şekilde yapılan, önüne çıkan engelleri en hızlı ve etkili biçimde aşarak haraket etme sanatı olan parkur sporu, Türkiye'de de hızla yayılmaya devam ediyor. Engelleri aşarken koşma, zıplama, tırmanma ve düşme tekniklerin kullanıldığı parkur sporunu amatör olarak yapan 16 yaşındaki Çineli İbrahim Ayaz, bu sporu çok sevdiğini ve gün geçtikçe gelişme kaydettiğini söyledi. Özel bir techizat ya da alana ihtiyaç olmayan parkur sporunu televizyon aracılığı ile tanıdığını belirten Ayaz şöyle dedi:

"Arkadaşım Yiğitcan ile bu sporu amatör olarak yapıyoruz. İhtiyacımız olan tek şey doğal ya da yapay engeller. Hiçbir ustadan yardım almadık. Hareketleri ve becerileri kendimiz öğrendik. Parkur sporu çok eğlenceli. Bir kaç hareket öğrendik, bu hareketleri uygulayarak şehirdeki engellerin üzerinden, altından ve arasından çok çabuk bir şekilde geçebiliyoruz."

TEHLİKELİ SPOR

Bu sporun çok tehlikeli olduğunu da belirten Ayaz, ancak buna rağmen bu spordan vazgeçmeyi düşünmediğini söyledi. Parkur sporuna arkadaşlarının da büyük ilgi duyduğunu belirten Ayaz, ileride bu sporu yapanların çoğalmasıyla birlikte parkur şovları düzenlemeyi düşündüklerini belirtti.

12 yaşındaki Yiğitcan Kip de, parkur sporuyla ilerde daha büyük engelleri aşmak istediğini söyledi. Kip, bu sporu yapabilmek için öcelikle güç, denge, esneklik, çabukluk ve akıcılığın geliştirilmesi gerektiğini belirtip, "Korkusuz ve sakin olabilmek de önemli" dedi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title