Haberler
Bakan Tunç'tan İmralı-DEM görüşmesi açıklaması: Henüz netleşmedi

DEM Parti, İmralı'ya ne zaman gidiyor? Bakan Tunç'tan açıklama var

Sahte dolar nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Sahte dolar, gerçeğinden nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Suriye'de patlak veren savaşta muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

Yanı başımızda patlak veren savaşta son durumu en iyi anlatan görüntü

Villası için ağaçların kesildiği iddia edilmişti! Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Şehir Tiyatroları'nda Bu Hafta

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Kasım ayının ilk haftasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.


5-9 Kasım tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar şöyle; Kerbela, Para, İsimsiz, İstanbul Efendisi, Kabare, Lysistrata "Kadınlar da Savaşırsa", Ölü Adamın Cep Telefonu, Yolcu ve çocuk oyunları; Islık Sever Max, Kedi ile Palyaço, Harikalar Mutfağı, Damlaların Dansı, Pırtlatan Bal, Boya Benek, Çiçek Prenses, Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, Edi'nin Annesi Nerede?...

Kasım ayının ilk haftasında sahnelenecek oyunlar ve konuları şöyle;

KERBELA

Beş yıldır Devlet Tiyatroları sahnelerinde Ankara seyircisinin ayakta alkışladığı Kerbela, yine Ayşe Emel Mesci'nin yönetiminde İslam tarihinin önemli olaylarından birini Şehir Tiyatroları oyuncularıyla sahneye taşıyor. Oyun, İslamiyet'in doğuşunda var olan insancıl ve demokratik düşüncelerin iktidar mücadelesiyle geçirdiği dönüşümü "insan" olgusuna barışçıl bir vurgu yaparak anlatıyor. Ali Berktay'ın yazdığı Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği, müziklerini Tahsin İncirci'nin yaptığı Kerbela, 5-8 Kasım 2014 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde… Oyunda; Alize Ertem, Aslı Menas, Aslı Öngören, Aybar Taştekin, Barış Çağatay Çakıroğlu, Berfu Aydoğan, Bora Seçki, Buğra Can Ildırışık, Burak Davutoğlu, Can Alibeyoğlu, Cem Baza, Ceysu Aygen, Çağlar Ozan Aksu, Damla Cangül, Emrah Can Yaylı, Emre Çağrı Akbaba, Emre Narcı, Ercan Demirhan, Esen Koçer, Fahri Kıncır, Fatma İnan, Gizem Akkuş, Gülşah Bayar, Hasip Tuz, Hüsnü Demiralay, İbrahim Can, İrem Erkaya, İskender Bağcılar, Lale Kabul, Meriç Benlioğlu, Mert Aykul, Nafiz Uğur Tan, Nilay Bağ, Nur Saçbüker Otan, Özgür Atkın, Pervin Bağdat, Savaş Barutçu, Seda Çavdar, Serap Doğan, Şenay Bağ, Şirin Kılavuz, Ümit Bülent Dinçer, Volkan Öztürk, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor.


PARA

Para, 2012-2013 sezonu sonunda Necip Fazıl Kısakürek'in ölümünün 30. yılı vesilesiyle özel bir gösterimle seyirciyle buluştu. Necip Fazıl Kısakürek'in öne çıkan oyunlarından olan "Para", paranın belirlediği toplumsal yaşamın çürümüşlüğünün bireylere ve bir aileye yansıyan yanını ele alıyor. Savaş, vurgun, insanı hiçe sayan ekonomik ilişkiler ve bankalar, toplumsal çözülmeye hizmet eden siyaset, birbirine güven duymayan bireylerin sistemden gelen güçlerini birbirine karşı kullanmaları oyunun olay örgüsünü oluştururken, "insanlık değerleri" tartışmaya sunuluyor. Engin Gürmen'in yönettiği oyunda; Aziz Sarvan, Cem Uras, Doğan Altınel, Nurdan Gür, Aslı Aybars, Betül Kızılok Bavli, Oğuzboy Vedat Şahin, Zeki Yıldırım, Alev Oraloğlu, Deniz Yeşil Mavi, Ali Mert Yavuzcan, Seza Güneş, Engin Gürmen rol alıyor. Oyun, 5-8 Kasım 2014 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde…

İSTANBUL EFENDİSİ

Osmanlı'da Lale Devri'nin sonrasında dönemin baş kadısı İstanbul Efendisi'nin konağında geçen olayları dolantı komedyası üslubuyla ele alan İstanbul Efendisi, Osmanlı'nın kültürel ve etnik çeşitliliğine vurgu yaparak İstanbul folklorundan örnekleri modern bir anlatımla sergilemektedir. Kızına uygun bir damat adayı bulmak için yıldız fallarına bel bağlayan İstanbul Kadısı Savleti Efendi'nin başına gelenlerin müzikal bir anlatımla seyirciyle buluştuğu oyun, 6-8 Kasım 2014 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor. Musahipzade Celâl'in yazdığı Engin Alkan'ın yönettiği oyunda; Tankut Yıldız, Zafer Kırşan, Volkan Ayhan, Hüseyin Tuncel, Emre Şen, Edip Tepeli, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Hamit Erentürk, Berna Adıgüzel, Zeynep Ceren Gedikali, Derya Çetinel, Selin Türkmen, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Özge Midilli, Murat Güreç, Utku Akıncı, Kayahan Erdem, Gözde İpek Köse, Melisa Demirhan rol alıyor.

LYSISTRATA "KADINLAR DA SAVAŞIRSA"

Lysistrata "Kadınlar da Savaşırsa" ilk kez 2012-2013 sezonu sonunda Makedonya'da "Uluslararası Stobi Antik Drama Festivali"nde seyirci karşısına çıktı ve orada En İyi Kadın Oyuncu (Nazan Yatgın Palabıyık), Sahne Görsel Efekt Tasarımı (Kemal Kocatürk, Sırrı Topraktepe) ödüllerine layık görüldü. Aristophanes'in yazdığı Kemal Kocatürk'ün yönettiği Lysistrata "Kadınlar da Savaşırsa" "savaş" ve "kadının toplumdaki yeri" temalarını işliyor. Oyunda savaşlardan bıkıp usanan kadınların eşlerini kaybetmemek ve daha güzel bir gelecek için Antik Atina'daki yönetim merkezi Akropolis'i işgal etmeleri ve erkeklerin savaşa katılmaları durumunda kadınlıklarını öne çıkarmaları anlatılıyor. Oyunda; Berrin Akdeniz, Hülya Arslan, Murat Bavli, Demet Bozyaka, Ayşen Çetiner, Gökhan Eğilmezbaş, Bensu Orhunöz, Çağrı Ö. Hün, Irmak Örnek, Selçuk Soğukçay, İbrahim Ulutaş, Nazan Yatgın Palabıyık, Çağlar Yiğitoğulları, Okan Patırer rol alıyor. Oyun, 5-8 Kasım 2014 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde…

ÖLÜ ADAMIN CEP TELEFONU

Cep telefonunuz siz bu dünyadan ayrıldığınızda başkalarının eline geçerse yaşamaya devam edebilir misiniz? Cep telefonunuz yaşadığınız süre içinde tüm hayatınızı kontrol etmeye başlamışsa, kendi varlığınızı gerçekten ispat edebilir misiniz? Ya da siz öldükten sonra tüm kontrolü başkası ele geçirirse, kim ve ne olduğunuzu nasıl kanıtlayabilirsiniz? Daha da vahim olanı, bir makine tüm hayatınızı kontrol altına alırsa ondan nasıl kurtulabilirsiniz? Tüm bu sorulara yanıt arayan, Sarah Ruhl'un yazdığı Arda Aydın'ın yönettiği oyun, 5-8 Kasım 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde… Oyunda; Nergis Çorakçı, Yeliz Gerçek, Arda Aydın, Pelin Budak, Nurseli Tırışkan rol alıyor.

KABARE

Kabare (Cabaret), bir kabare aktristi ile Amerikalı bir yazarın kısa ömürlü aşkını ve onları kuşatan büyük toplumsal kaosu anlatıyor. Kült müzikaller sınıfında yer alan Kabare, 1972'de beyaz perdeye aktarıldığında 8 Oscar kazandı ve "Tüm Zamanların En İyi Yüz Filmi" listesine girdi. Joe Masteroff'un yazdığı Yücel Erten'in yönettiği oyunun unutulmaz müziği John Kander imzasını taşıyor. Oyunda; Mert Turak, Senan Kara Tutumluer, Can Başak, Ergun Üğlü, Selma Kutluğ, Hakan Arlı, Nurdan Kalınağa, Mehmet Soner Dinç, Eraslan Sağlam, Ceren Hacımuratoğlu, Pınar Aygün, Deniz Evrenol, Yeşim Mazıcıoğlu, N. Ceren Aktay, Yonca Eğilmezbaş, Mana Alkoy, Arda Alpkıray, Doğan Şirin ve Berk Samur rol alıyor. Oyun, 6-8 Kasım 2014 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi'nde…

YOLCU

Yolcu adlı oyunda olay, 1921 yılında, Kurtuluş Savaşı'nın yoğun biçimde sürdüğü günlerde, Anadolu'nun ücra bir köşesindeki tren istasyonunda geçmektedir. Kar ve buzla kaplı istasyonda çok seyrek duran trenler artık hiç durmadan yollarına devam etmektedir. İstasyon şefi, karısı ve makasçı, devrilen telgraf direğiyle birlikte tamamen dış dünya ile bağlantılarını kaybetmişler ve kendi yalnızlıkları içinde birbirleriyle de iletişimlerini koparmışlardır. İstasyona gelen "Atlı" onlara hem dış dünyadan haber hem de umut getirir. Hatta yaşama yeniden bakmalarını sağlayan bir "kurtuluş"… Nazım Hikmet'in yazdığı Yıldırım Fikret Urağ'ın yönettiği oyunda; Bahtiyar Engin, Gün Koper, Mehmet Avdan, Aslıhan Kandemir rol alıyor. Oyun 6-8 Kasım 2014 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde…

Kaynak: Bültenler / Güncel
title