Haberler
Suriye'de Baas Partisi çalışmalarını süresiz olarak askıya aldı

Esad'ın gidişi onları da bitirdi! Faaliyetlerini durdurdular

Sosyal medya platformları WhatsApp, Facebook ve Instagram çöktü

3 sosyal medya platformu, aynı anda çöktü

Bakan Uraloğlu, 16 yaş altı için sosyal medya düzenlemesi geleceğini açıkladı

16 yaş sınırı konuşuluyordu! Sosyal medyaya yeni düzenleme geliyor

Somali ve Etiyopya arasındaki krizi Türkiye çözdü

Afrika'daki krizi Türkiye çözdü

Seçilmişler Atanmışların Yetkisine Sahip Değil

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçilmiş müftüler entegrasyona katkı sağlıyor.

Osmangazi Belediyesi tarafından Selanik'te düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerine katılan heyet, Yunanistan'da Gümülcine seçilmiş Müftülüğünü de ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, "Yunanistan'da yaşayan Türk azınlığın dinini ve kültürünü yaşatmak için, müftülük olarak bizler elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. En büyük sıkıntımız, Yunan hükümetinin bizleri tanımaması. Seçilmiş olmamıza rağmen, atanmış müftülerin sahip olduğu yetkiler bize verilmiyor" dedi.

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ TANINMAMAK

Atatürk'ün Selanik'teki doğduğu evde gerçekleştirilen anma töreninin ardından Gümülcine'ye geçen Osmangazi heyeti, burada şehri gezip Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü 'nü ziyaret etti. Osmangazi heyetini kabul eden Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Yunanistan'da yaşayan Türk azınlığın dini ve milli değerlerini sonsuza kadar yaşatmak için büyük bir çaba gösterdiklerini söyledi. En büyük sıkıntılarının, Yunan hükümetinin kendilerini tanımaması olduğunu ifade eden Fehim Ahmet, "Bizler, halk tarafından seçilmiş olmamıza rağmen, yunan hükümetinin atadığı müftülerin sahip olduğu resmi yetkilere sahip değiliz. Türk kardeşlerimiz, cenaze defin işlemi gibi temel bazı dini zorunlulukları için, atanmış müftülerin onayını almaya mecbur kalıyor" dedi.

ENTEGRASYON SÜRECİNE KATKISAĞLIYORUZ

Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik krizin ardından, azınlık sorunlarını politik malzeme olarak kullandığını, azınlıkların temel hakkı olan ana dilde eğitim başta olmak üzere birçok hakkın halen kullandırılmadığını belirten Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, "1991 yılına kadar ev ruhsatı, araba ruhsatı ve ehliyet gibi bir takım hakları da kullanamıyorduk. Yürüttüğümüz mücadeleler sonucu bu gün bu haklarımızı kullanmaya başladık. Bizler seçilmiş müftü ve yardımcıları olarak, burada yaşayan halkımızın dini, milli ve kültürel değerlerini yaşatmak için her türlü çabayı gösteriyoruz. 103 Kuran kursumuz var. Bunların 73'ü yetişken bayanlar için. Kuran kurslarımızda dini eğitimin yanı sıra, Türk azınlığın entegrasyon sürecine katkıda bulunmak için eğitimler de veriyoruz" dedi.

KABUL ETMESELERDE TÜRK AZINLIK VAR

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı temsilen heyette yer alan Belediye meclis Üyesi Güler Nalbant'ta, kendilerine gösterilen yakın ilgi ve misafirperverlik için teşekkür etti. Türk azınlığın dini, milli ve kültürel değerlerini yaşatma konusunda yürüttükleri çalışmalar için, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet'e teşekkür eden Nalbant, "Kabul etseler de etmeseler de, burada yaşayan bir Türk azınlığı var. Sizlerin, burada dininizi, kültürünüzü yaşatmak için gösterdiğiniz çabaları takdirle karşılıyoruz. Mevcut Yunan politikaları çerçevesinde yaşadığınız bu sıkıntıları aşmanız için, elimizden gelen tüm çabayı göstermeye, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğimizi bilmenizi isterim" dedi.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsünü ziyarete, Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Güler Nalbant, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, AK Parti Bursa İl Başkan yardımcısı Mustafa Gürses ve Süleyman Keskin'in yanı sıra, törenleri takip etmek için Yunanistan'a gidin basın mensupları da katıldı. Konuşmaların ardından taraflar, birbirlerine hediyeler verip, günün anısına toplu bir fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title