Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Görüntü Türkiye'den! Yolun ortasında donan at, kaskatı kesildi

At donduran soğuk

Sayıştay Başkanı Baş Nevü'de Konferans Verdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) "Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği Kariyer Planlaması" konulu konferans verdi.

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) "Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği Kariyer Planlaması" konulu konferans verdi.

Baş, NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki konferansta, Sayıştay'ın kuruluş süreci ve bugününe ilişkin bilgileri paylaştı.

Sayıştayın birçok Avrupa devletindeki eş kurumlardan eski bir geçmişe sahip olduğunu anlatan Seyit Ahmet Baş, günümüz Türkiyesi'ndeki muhasebe kanunlarının Osmanlı dönemindeki yasaların esas alınarak hazırlandığını belirtti.

Baş, şöyle konuştu:

"Atalarımız, 'Devlet ebed müddet' demişler. Divanı muhasebat 1920'de nasıl çalışıyorsa, 1923'te de 1924'te de bugün de öyle çalışıyor. Maddelerin bir kısmı 1924'te değişti ama temel olarak 1876 Kanun-i Esasi'deki maddeler esas alındı. Devlet aynen devam ediyor. Organizasyon şöyleydi, böyleydi, başında padişah vardı ve cumhurbaşkanı vardı, bunun önemi yok. Devlet Türk devletidir, bütün kurumlarıyla devam ediyor. Sayıştay 1862'de kuruldu. Avrupa'daki birçok Sayıştaydan daha evvel kurulmuş. Kurumsal olarak baktığımızda 840 yılında Karahanlılarda güçlü bir Sayıştay ve muhasebe geleneği var. Dolayısıyla 'devlet' dediğimiz yapı iki temelden oluşuyor. Biri usül ve hiyerarşi, ikincisi kayıt. Kayıt, denetimi de getiriyor."

Seyit Ahmet Baş, sunumunun ardından katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Programa, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel
title