Sarten Ambalaj ve Japon Devi Mitsui & Co. Güçlerini Birleştirdi
Türkiye'de 13, Bulgaristan ve Rusya'da birer üretim tesisine sahip ambalaj şirketi Sarten, hisselerinin %15'ini Mitsui & Co.ya devrederek anlaşmaya vardı.
Türkiye'de 13, Bulgaristan ve Rusya'da birer üretin tesisine sahip ambalaj şirketi Sarten, hisselerinin yüzde 15'ini merkezi Japonya'da bulunan Mitsui & Co.'ya devrederek ortak olmak için anlaşmaya vardı.
Sarten Sanayi ve Ticaret AŞ ile Japon şirketi arasındaki anlaşma İstanbul'da imzalandı. Törene Sarten yöneticileri ve Mitsui'den dokuz üst düzey temsilci katıldı.
Sarten Ambalaj Üst Yöneticisi (CEO) Zeki Sarıbekir, imza töreninde yaptığı konuşmada, Sarten Yönetim Kurulu adına Türkiye'ye, Türk ekonomisine ve Sarten'e duydukları güven için Mitsui'ye teşekkürlerini ifade etti.
Dünya devi Mitsui ile yaptıkları anlaşmanın hem Türkiye hem de şirket açısından faydalı bir adım olacağını dile getiren Sarıbekir, bölgenin bir numaralı ambalaj şirketi olmayı hedeflediklerini söyledi.
Metal ambalaj kutu üretiminde Avrupa üçüncüsü olan Sarten'in Türkiye'de 13, Rusya ve Bulgaristan'da da 2 tesisi bulunduğunu aktaran Sarıbekir, şunları kaydetti:
"Yüzde 100'ü ailemize ait olan şirketimizin yüzde 15 hissesini Mitsui'ye devrederek daha geniş bir coğrafyada rekabet üstünlüğü elde edeceğimize inanıyoruz. Sarten olarak, gelişen ve globalleşen dünyada daha kaliteli, daha hızlı ve daha ucuz olmak için bu ortaklığı gerçekleştiriyoruz. Mitsui, Sarten'in hızlı büyümesine Japon vizyonu ile destek olacak."
Mitsui & Co. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölge Sorumlusu Hironobu Ishikawa ise dinamik bir nüfusa sahip olmasının Mitsui'nin yatırım için Türkiye'yi seçmesindeki en önemli faktör olduğunu söyledi.
Ishikawa, "Türkiye 77 milyonluk nüfusa sahip bir ülke ve yaş ortalaması oldukça genç. Bu, Türkiye'nin bir geleceği var demek. Türkiye büyüyor" ifadelerini kullandı.
"Mitsui, Türkiye'yi öncelikli ülke olarak belirledi"
Mitsui'nin Orta Vadeli Yönetim Planı'nda Türkiye'yi öncelikli ülke olarak belirlediğini ve bu ortaklık sayesinde Mitsui'nin Türkiye'deki ve bölgedeki büyüme rüzgarını arkasına alacağını vurgulayan Ishikawa, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Nüfus artışı, yaşam tarzlarındaki değişimler, işgücüne katılımda kadınların giderek daha çok varlık göstermesi gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda, ambalaj sektöründeki talepte yukarı yönlü bir eğilim beklenmektedir. Bu sebeple Sarten'in, Türkiye ve çevre ülkelerde daha fazla büyüme ve gelişim göstermesi öngörülebilir."
Mitsui Türkiye Temsilcisi Yuichi Aoki de Sarten Ambalaj'ın sadece Türkiye'de değil, Orta Doğu'da da alanının en iyisi olduğunu söyledi.
Aoki, "Sarten'in çok güçlü bir müşteri ağı var. Firma ayrıca üretimde de ileri teknolojiye sahip" diye konuştu.
Varılan anlaşma uyarınca Sarten'in yönetim yapısı değişmeyecek. Şirket, ambalaj üretim ve satış faaliyetlerini bir değişikliğe gitmeden sürdürmeye devam edecek.
Sarten ve Mitsui & Co.
Verilen bilgiye göre, Yusuf Sarıbekir ve ailesi tarafından 1972 yılında kurulan Sarten, Türkiye'nin en büyük entegre ambalaj üreticisi konumunda bulunuyor. Gıda ve ev eşyasının yanı sıra motor yağları ve kimyasal ürünler gibi çeşitli amaçlarda kullanılan metal ve plastik ambalaj kutuları üreten Sarten, Türkiye ve Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Rusya gibi komşu ülkelerde, yaklaşık 1.500 şirkete ürün tedarik ediyor.
Mitsui & Co. Ltd. ise dünyanın en çeşitli ve kapsamlı faaliyet yelpazesine sahip ticaret, yatırım ve hizmet şirketlerinden biri konumunda. Merkezi Tokyo'da bulunan Mitsui, 66 ülkedeki 12 ofisinin yanı sıra dünya çapında 420 bağlı kuruluş ve ortak şirketin yer aldığı küresel bir ağa sahip.