Haberler

Sarıkamış Acısı Albüm Oldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhan Gencebay, Zara, Gökhan Güney, İzzet Altınmeşe ve Suat Suna gibi sevilen sanatçıların destek verdiği "Sarıkamış Destanı" adlı albüm ve kitap tanıtımına Kağıthaneliler yoğun ilgi gösterdi.

Kağıthane Belediyesi Sarıkamış'ın 100. Yılı münasebetiyle 90 bin şehidi mektuplar, fotoğraflar, makaleler ve Türkçe, Arapça, Kürtçe, Çerkesce, Lazca ve Gürcüce 6 dilde yakılan türkülerle andı. Allahu Ekber dağlarının eteklerinde yaşanan büyük acıyı sürekli hatıralarda tutmak isteyen Kağıthane Belediyesi'nin 2 CD'den ve bir kitaptan oluşan bir çalışmasına Orhan Gencebay, Zara, İzzet Altınmeşe, Suat Suna, Gökhan Güney, Recep Ergül, Bayar Şahin, Kuşha Doğan Özden, Şahin Arıkan, Gülseven Medar, Selim Bölükbaşı, Mehtap Demir, Mustafa Tatlıtürk ve Ahmet Özdemir destek verdi.

Kağıthane Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Türkçe, Çerkezce, Gürcüce, Arapça, Lazca ve Kürtçe türkülerin seslendirildiği geceye İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Prof. Dr. Bingür Sönmez, İzzet Altınmeşe, Suat Suna, Gazeteci -Yazar Ahmet Özdemir, Amir Ateş, Mehtap Demir, Kuşha Doğan Özden, Şahin Arıkan, Gülseven Medar, Selim Bölükbaşı, Sinan Çelik, Bilal Şaner, Ali Önder Balcı, Hakan Çakmaktaş, Serkan Ünlü ve çok sayıda Kağıthaneli katıldı.

Sarıkamış şehitlerini anmak için her yıl geleneksel olarak anma programı düzenlediklerini söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç,'Anma programları bir vefa borcudur' dedi.

Savaş dönemine ait fotoğraf sergisinin de yer aldığı gecede davetliler, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in Sarıkamış Harekatı ve savaş dönemine ait görüntülerle hazırladığı sunumu dikkatle dinledi.

Sarıkamış Harekatı'nda her aileden bir kişinin yakının şehit düştüğünü aktaran Sönmez, Sarıkamış'ta şehit düşen askerlerin yıllarca kamuoyunda "zavallılar" gibi lanse edildiğini belirterek, "Hemen hemen şehit vermemiş aile yok. Sarıkamış'ta savaşmak için giden o yiğitler geri dönmedi. Bu askerlerimiz bir gecede tek kurşun atmadan donarak, titreyerek yaşarken ölmüş zavallılar gibi lanse edildi ama bu askerler birer kahramandır" dedi. Sönmez, Sarıkamış Harekatı'nda gazi olanların kaleme aldıkları hatıralardan bazılarını davetlilere okuyarak, gazilerin hayattayken hep ihmal edildiğini söyledi.

Şehitler için ilahiler okunarak dualar edilirken sevilen Mevlidhan Amir Ateş'in etkileyici sesi ise salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Sanatçıların Türkçe, Arapça, Kürtçe, Çerkesce, Lazca, Gürcüce yakılan ağıtları seslendirdiği programda ağıtların hikayelerinin anlatılması ise yürek burktu.

Gecede türküler seslendiren Halk Müziği Sanatçısı Recep Ergül ise, 'Yıllardır anma programının nasıl yapılacağının örneğini gösteren Başkan Fazlı Kılıç'a teşekkür ediyoruz' dedi. Programın sonunda davetliler katılan sanatçılarla birlikte Yemen Türküsü'nü okudular. Davetliler arasında yer alan ve albümde "Vatan Sağolsun" parçasını seslendiren Orhan Gencebay törene katılamazken, kendisini temsilen oğlu Altan Gencebay Sarıkamış türkülerine eşlik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close