Haberler

Sansürün Kaldırılışının 105'inci Yılında Basın Özgürlüğü Paneli

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın Konseyi tarafından basında sansürün kaldırılışının 105'inci yıldönümü dolayısıyla "Basın Özgürlüğü Paneli" düzenlendi.

Basın Konseyi tarafından basında sansürün kaldırılışının 105'inci yıldönümü dolayısıyla "Basın Özgürlüğü Paneli" düzenlendi. Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen ve moderatörlüğünü gazeteci Yazgülü Aldoğan'ın yaptığı panele Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Avukat Turgut Kazan, Halk Tv Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün ve Radikal Yazarı Ezgi Başaran konuşmacı olarak katıldı. Salondaki bazı koltuklara tutuklu bazı gazetecilerin fotoğraflarının konulduğu görüldü.

GAZETECİNİN ÖZGÜRCE GÖREV YAPMASI ENGELLENDİ

Panelde önce bir konuşma yapan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Sansürün kaldırılışının 105'inci yılında ülkemde hala sansürü konuşmak, basın özgürlüğünün kısıtlanmasından yakınmak, cezaevlerindeki gazetecileri görmek Basın Konseyi Başkanı olarak bana tarifi mümkün olmayan acılar veriyor. Üstelik seçilmiş, ileri demokrasiyi getireceğini vaat ederek iktidara gelmiş bir hükümet zamanında bunları konuşmamız ayrı bir üzüntü vesilesi. Darbe ya da sıkıyönetim zamanlarında yaşadığımız sıkıntıların olağan zamanlarda sürmesi demokrasimiz açısından da üzerinde çokça düşünülmesi gereken bir konu" diye konuştu.

Türenç, 2013 yılında 76 gazetecinin cezaevlerinde tutuklu olarak yattığını anlatarak, "Bunların büyük bir kısmı 5 yılı aşkın süredir cezaevlerindeler" dedi. Gezi Parkı eylemlerine de değinen Türenç, "5 eylemciyle bir polisin hayatını kaybettiği olaylarda pek çok gazetecinin özgürce görev yapması engellendi. Pek çok gazeteci arkadaşımız, yine polisler tarafından dövüldü, basın kartları ellerinde olmasına rağmen çalışmalarına izin verilmedi, çoğu gözaltına alındı, tartaklandı, hastanelik edildi. Halkın haber alma hakkı adına gaz maskeleri ve başlarında baretleriyle olayları izlemeye çalışan arkadaşlarımıza yapılan saldırıları Basın Konseyi olarak defalarca protesto ettik. Bu salonda bir daha protesto ediyoruz" diye konuştu.

22 GAZETECİ İŞTEN ATILDI

Gazeteci Yazgülü Aldoğan da Gezi olayları başladıktan sonra basına çok daha yoğun baskının yapıldığını söyleyerek, "Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) rakamını vermek istiyorum; 27 Mayıs'tan beri 22 gazeteci işten atıldı, 14'ü zorunlu izine gönderildi, 37'si de istifa etti ve bu hala sürüyor, gerçekten çok özgür bir basın" dedi.

(BB)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar! Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar açıklandı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

İşte terör örgütünün acımasızlığı! Küçük çocuk havan saldırısında bu hale geldi

Terör örgütünün acımasızlığının en net kanıtı! Küçük çocuk hain saldırıda bu hale geldi

title