Şanlıurfa Sergi Açılışında Klasik Müzik Eşliğinde Çiğköfte
Sergi açılışında klasik müzik eşliğinde çiğköfteAVRUPA Birliği Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen 'Çemberimde Gül Oya' sergisi, Şanlıurfa'da klasik müzik eşliğinde yoğrulan çiğköfte partisiyle açıldı.
Sergi açılışında klasik müzik eşliğinde çiğköfte
AVRUPA Birliği Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen 'Çemberimde Gül Oya' sergisi, Şanlıurfa'da klasik müzik eşliğinde yoğrulan çiğköfte partisiyle açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 81 ilde unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerinin gün ışığına çıkarılması hedeflendiği 'e-Twinnig' projesi kapsamında hazırlanan el işi, el yazması ve oya sergisi, Şanlıurfa'da açıldı. Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda açılışı yapılan sergiye; Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ercan, Eyyübiye ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Proje Koordinatörü Tuba Köylü ve öğrenciler katıldı.
KLASİK MÜZİK EŞLİĞİNDE ÇİĞKÖFTE YOĞRULDU
Sabah saatlerinde açılışı gerçekleştirilen sergide; sıra gecesi eşliğinde yoğrulan çiğköfte, bu kez klasik müzik eşliğinde yoğrularak, sergiyi gezenlere ikram edildi. Göz kamaştıran oya sergisini gezenler, bir yandan acılı çiğköfte yemenin mutluluğunu yaşadı. Sergide projenin Kültürler arası diyalogun geliştirilmesi amacıyla düzenlendiğini ifade eden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ercan, "Çemberimde Gül Oya' projesinin asıl amacı, kültürler arası kaynaşmanın sağlanmasıdır. 81 ilde devam eden proje zincirinin bir ayağı Şanlıurfa'da sergileniyor. Her ilin kendine özgü yöresel ve kültürünü yansıtan ürünler sergileniyor. Her il ürünlerini iki bavula sığdırmak zorundadır" dedi.
81 ilin kültürünün buluşması olan sergide açıklamada bulunan Proje Koordinatörü Tuba Köylü ise, ilk kez klasik müzik eşliğinde çiğköfte yoğrulduğunu ifade ederek "81 ilden bine yakın öğretmen ve öğrencinin hazırladığı el emeği ürünlerini bu salonlarda sergiliyoruz. Bu ürünlerin yanı sıra manilerimiz, türkülerimiz, yöresel yemeklerimiz, yazmalarımız ve oyalarımız bulunmaktadır. Ana temamız oya üzerine kurulmaktadır. Buradaki temel amacımız unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi canlandırmak ve ayakta tutabilmektir. Öğrencilerin iller arası kültürel birlik ve beraberliğini sağlamaktır. Şanlıurfa'da bu sergiyi faklı bir şekilde yapmak istedik ve klasik müzik eşliğinde çiğköfte yaptık. İlk kez bir sergi açılışında klasik müzik eşliğinde yöresel ürünümüzü sergiledik. Sergiler her il de bir gün sürüyor ve sergi iki bavula sığdırılarak il il geziyor. Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası projesidir" diye konuştu.