Haberler

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde Kalp Kapağı Ameliyatsız Değiştirildi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesi'nde kalp kapağı ameliyatsız değiştirildiŞANLIURFA Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 76 ve 85 yaşındaki iki hastanın kalp aort kapağı, 'Tavi' yöntemi sayesinde açık ameliyat yapılmadan değiştirildi.

Harran Üniversitesi'nde kalp kapağı ameliyatsız değiştirildi

ŞANLIURFA Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 76 ve 85 yaşındaki iki hastanın kalp aort kapağı, 'Tavi' yöntemi sayesinde açık ameliyat yapılmadan değiştirildi.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anjiyo Laboratuvarında Şanlıurfa'da bir ilk olan ameliyatsız aort kapak değişimi yapıldı. İleri derecede kronik akciğer hastalığı ve kalp yetersizliği olan 85 yaşında İ. E., isimli erkek hasta ile diyalize giren, astım ve koroner arter hastalığı olan 76 yaşındaki M.B., isimli kadın hasta kalp kapağı değiştirilmesi için ameliyatta alındı. İnönü Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir başkanlığında Doç. Dr. Yusuf Sezen, Doç. Dr. Zekeriya Kaya, Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Beşli, Yrd. Doç. Dr. Halil Altıparmak bulunduğu bir ekiple birlikte 2 hastaya Tavi yöntemi başarıyla uygulandı. Dünyada yeni kullanılan bu yöntemle hastalara bıçak vurulmadan uygulanan ameliyatla sağlıklarına kavuştu. Harran Üniversitesinde ilk Türkiye'de ise çok az merkezde bu yönetimin uygulandığını belirten Prof. Dr. Özdemir, ameliyatla ilgili şunları söyledi. "Günümüzde bu teknik aort stenozu hastası olup ameliyat olamayan, kaderine terk edilen hastalar için çok iyi bir seçenektir. Bu yöntemle hiç kesi yapılmaması nedeniyle iyileşme süresi kısa sürüyor. Kalp durdurulmadığı için kalp akciğer makinesinin olumsuz etkilerine maruz kalınmıyor. Özellikle solunum ve böbrek yetersizliği bulunan ve daha önce kalp ameliyatı geçiren hastaların riskleri azalıyor. Ameliyat riski yüksek olan hastalar yönteme daha kolay tahammül ediyor. Bu işlemi, anjiyo grafik yöntemle kasık bölgesinden girerek, normalde anjiyoda yaptığımız gibi hastayı hafif şekilde uyutarak yaptığımız bir işlemdir. Bu işlem 20 dakika sürmektedir, cerrahi kullanmadan kasık bölgesine yalnızca anjiyo yaptığımız şekilde giriyoruz ve 20 dakikada hastanın kalp kapağını değiştirip yerine yeni bir kapak monte ediyoruz. Hasta üç dört gün hastanede yattıktan sonra normal hayatına dönüyor. Herhangi bir ameliyat izi olmadan, herhangi bir sıkıntı yaşamadan normal yaşantısına kaldığı yerden devam ediyor.?dedi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ; 'Daha öncede yapılan periferik damar hastalar ve tam tıkalı koroner damar müdahalelerine TAVI denilen ameliyatsız kapak değişiminin eklenmiş olması Şanlıurfa'mız ve kliniğimiz adına önemli bir kazanımdır' şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
Türkiye, Somali'de uzay üssü kuracak

Erdoğan müjdeyi verdi! Türkiye o ülkede uzay üssü kuracak

Netanyahu UCM'nin tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Netanyahu hakkındaki tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Nazilli'de sağanak cadde ve sokakları suyla doldurdu, belediye başkanı özür diledi

Sağanak hayatı felç etti! Belediye başkanı sahaya inip özür diledi

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha: Savaş artık küresel

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha! Açık açık tehdit etti

title