Şanlıurfa'da Pamuk Hasadı Başladı
Türkiye üretiminin önemli kısmının Harran Ovası'nda karşılandığı Şanlıurfa'da 'beyaz altın' olarak adlandırılan pamuk hasadına başlandı.
Türkiye üretiminin önemli kısmının Harran Ovası'nda karşılandığı Şanlıurfa'da 'beyaz altın' olarak adlandırılan pamuk hasadına başlandı.
Hasat döneminin başladığı Şanlıurfa'da, pamuğun kalitesinin artırılması için Ziraat Odası ile GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi Koordinatörlüğü tarafından başlatılan 'Pamukta borulu karık yöntemi ile gece sulaması' projesi kapsamında tarla günü de düzenlendi. Projenin uygulandığı Mehmet Emin Kaya'ya ait tarlada düzenlenen etkinlikte, pamuk rekoltesinin bu yıl geçen yıla oranla daha fazla olmasının beklendiği ifade edildi. Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Hasan Kılıç, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Ali Çullu, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen ile çiftçilerin katıldığı tarla gününde projenin ve gece sulamasının önemi anlatıldı.
Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, pamuğun Harran ovası ile bütünleştiğini ve bu yılın verimli geçtiğini belirterek, "Bu yıl rekolte çok güzel, verimli bir yıl oldu. Bu yıl fiyatlar da güzel ve çiftçimizin yüzünün güleceğini umuyoruz. 2014 yılında 2 milyon 183 bin dekar alanda pamuk ekimi yapıldı ve 1 milyon 22 bin ton pamuk elde edildi. Bu yıl da geçen yılın seviyesinin üstüne çıkmayı hedefliyoruz" dedi. - Şanlıurfa