Haberler
Ankara'da FETÖ operasyonu! 7'si aktif görevde 35 Emniyet mensubu için gözaltı kararı

Ankara'da operasyon! Çok sayıda emniyet mensubu için gözaltı kararı

Kayapınar Belediye Başkanı Cengiz Dündar gözaltında

Belediye başkanı terör soruşturmasında gözaltına alındı

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Kilisedeki yoga seansı Süryanileri küplere bindirdi

Türkiye'de çekilen fotoğraf Süryanileri küplere bindirdi

Sanat dolu bir bahar sizi bekliyor...

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Modern'in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, 15 Mart 2017'de Yaratıcı Yazarlık Atölyesi Mario Levi ile başlıyor.

Atölye Modern'de bahar dönemi başlıyor

Programda yer alan Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi seminerleri, Çağdaş Sanatın Şifreleri, Sanatçıların Dünyasını Anlamak başlıklı seminerlerin yanı sıra Postmodern Teori ve Sanat başlıklı yeni bir atölye de sanatseverleri bekliyor

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi yazar Mario Levi; Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi seminerleri Doç. Dr. Esra Alicavuşoğlu, Prof. Dr. Uşun Tükel, Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Osman Erden yönetiminde düzenleniyor.

Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu, Ömer Faruk Şerifoğlu ve Haldun Dostoğlu'nun anlatımlarıyla gerçekleştirilen Sanatçıların Dünyasını Anlamak programında her seminerde farklı bir sanatçıya odaklanılıyor: Sanatçıların Dünyasını Anlamak seminerleri; Modernin inşası: Hale Asaf; Heykelde sıradan nesne ile kütlenin üretimi: Kuzgun Acar; Geleneğin çağdaş yorumu: Bedri Rahmi Eyüboğlu; Batı akılcılığı ve Doğu'dan Batı'ya sanatsal bir yolculuk: Erol Akyavaş; Türkiye'de soyut form arayışı: Nejat Devrim başlıklı dersleri içeriyor.

Yrd. Doç. Dr. Osman Erden, Doç. Dr. Alper Maral, Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu ve Doç. Dr. Zeynep Günsür'ün yönetiminde gerçekleşen Çağdaş Sanatın Şifreleri programında her seminer dersi çağdaş sanatın gelişiminde iz bırakmış sanat çalışmalarını ele alıyor: Program, "Fountain" / "Fontaine" (Marcel Duchamp, 1917), "The Treachery of Images" / "Ceci n'est pas une pipe" (René Magritte, 1928-1929), "4' 33'' (John Cage,1952), "One and three chairs" (Joseph Kosuth,1965), "Campbell's Soup Cans" (Andy Warhol, 1968), "I Like America and America Likes Me" (Joseph Beuys, 1974), "Cafe Müller" (Pina Bausch, 1978), "Electronic Superhighway: Continental U.S, Alaska, Hawaii" (Nam June Paik, 1995) adlı sanat çalışmalarına odaklanıyor.

Yeni seminer: Postmodern Teori ve Sanat

Yrd. Doç. Dr. Nusret Polat (Okan Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü) tarafından gerçekleştirilen Postmodern Teori ve Sanat Semineri katılımcılarını, 1960 ve sonrası "postmodern teori" başlığı ile bir araya gelen düşünce tarihini okumaya, dönemin güncel kavramlarıyla sanatı yorumlamaya davet ediyor.

AICA TÜRKİYE İŞBİRLİĞİYLE SANAT TARİHİ SEMİNERLERİ

Alanlarında uzman sanat tarihçileriyle yürütülen Sanat Tarihi Seminerleri katılımcılarına, sanat tarihine giriş yapma, tarihsel bağlamlar oluşturma ve sanatta yeni okuma biçimleri geliştirme olanağı sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title