Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Olay iddia: 7 kişiyi öldürüp intihar eden cani 'Karım beni aldatıyor' demiş

7 kişiyi öldüren cani tek bir cümle sarf edip silahına sarılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yeni dava

Erdoğan, mahkemedeki o sözleri affetmedi

Sami Hoştan Hakim Karşısına Çıktı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 65 kişinin, 2 ile 454 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Sami Hoştan ile kardeşinin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 65 kişinin, "örgüt kurmak-yönetmek" ve "kumar oynatmak", "rüşvet vermek" gibi suçlardan 2 ile 454 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Sami Hoştan, "Kumar oynamak ve oynatmak, kabahatler kanununa girer. Onun da karşılığı para cezasıdır, oynatanın da yeri mühürlenir. Benim yaşantım çete suçlamasına uymaz. Çete suçlarından nefret ederim" dedi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen ilk duruşmaya, Sami Hoştan ve kardeşi Sedat Hoştan ile Ali Fevzi Bir'in de aralarında olduğu 12 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada 18 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Yalçın, dosya kapsamının geniş olduğunu ve duruşmanın 4 gün süreceğini belirtti.

"ÇETE SUÇLARINDAN NEFRET EDERİM"

Sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ilk olarak tutuklu sanık Sami Hoştan savunmasını yaptı. Gözaltı ve adliyeye sevk sürecinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polislerince kötü muameleye maruz kaldığını ve ailesiyle arkadaşlarının mağdur edildiklerini öne süren Hoştan, gözaltına alındığı dönemde kanser tedavisi gördüğünü ve hasta olduğu halde bazı polislerce kendisine kötü davranıldığını savundu. Adliyeye sevk edilirken kızına ve anne olan iki şüpheliye kelepçe takıldığını belirten Hoştan, adliye girişinde basının önünde otobüslerden indirilerek küçük düşürüldüklerini de öne sürdü. "Benim yaşantım çete suçlamasına uymaz. Çete suçlarından nefret ederim" diyen Hoştan, dinlemeye takılan telefon görüşmelerini anlattı ve bunların suç ihtiva etmediğini iddia etti. Hoştan, daha önce legal kumarhaneleri olduğunu, 40 yılı aşkın süredir kumar oynayıp oynattığını, büyük servetler kaybettiğini, kumardan dolayı oluşan borçlarını kızının çeklerini kırarak ve gayrımenkullerini satarak ödediğini öne sürdü. Hoştan, kızı Ebru Hoştan'ın da kendi durumuna üzülmesi ve kendisini bu borçlardan kurtarmak istemesi sonucu, polisler tarafından örgüt üyesi yapıldığını da savundu.

"KUMAR SUÇUNUN KARŞILIĞI PARA CEZASIDIR"

Hoştan, hayatı boyunca namusu ve şerefi için yaşadığını, kimselerden hakkı olmayan 5 kuruş dahi almadığını savunarak, iddianamede kendisine yöneltilen yağma suçlarını da kabul etmedi. Hoştan, savunmasına şöyle devam etti:

"Polis tahsilatçıları dosyada müşteki göstermiş. Ben bu insanlara iddianamede belirtilen suçları işlesem ve polis de beni takip ediyorsa önlem alması gerekmez mi? Madem bu iddialar var, kimse hakkımda suç duyurusunda bulunmuş mudur? Bu insanları polis, organize şubede müşteki yapmıştır. Kumar oynamak ve oynatmak, kabahatler kanununa girer. Onun da karşılığı para cezasıdır, oynatanın da yeri mühürlenir. Bu dosyada örgüt üyesi olanların çoğu, yaşamlarında karakola dahi gitmemiştir. Örgüt yaratmak için polis bu insanların ailelerini perişan etmiştir."

Evinde silah bulunduğu iddialarını da kabul etmeyen Hoştan, "Hedef temiz toplumsa, temiz toplumu benden çok isteyen olamaz. Benim iki kız çocuğum var. Çeteyle işim olmaz. 25 senedir yurtdışında çok sayıda kumarhane işletiyorum. Ben 40 senedir kumar oynayan bir insanım, polis beni 40 senedir dinlese 40 tane roman yazardı. Tapelerdeki konuşmalarım alacaklarımı istememle ilgili konuşmalardır. İnsanların alacaklarını istemesi gasp mıdır? Abdullah Çatlı'yı Çatlı olarak bildiğim için 4 sene ceza aldım ve bedelini de ödedim, benden çete olmaz. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Duruşma diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

"ERGENEKON" SANIĞI "SUSURLUK" HÜKÜMLÜSÜ HOŞTAN'IN BU DOSYADAN 439 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Sami Hoştan'ın lideri olduğu iddia edlien suç örgütünün, 48 ayrı suç eyleminden toplam 1 milyon 632 bin 500 TL ile 218 bin dolar haksız kazanç elde ettiği ve örgütün Beşiktaş Etiler'de kumarhane işlettiği öne sürülüyor. Suç örgütünün, "Ergenekon" davasının sanığı olan Sami Hoştan'ın ismini, kamuoyunda korkutucu güç olarak kullandığı ve Sedat Şahin ile Ziya Bandırmalıoğlu gibi tanınmış diğer suç örgütü liderleriyle ilişkili olduğu öne sürülen iddianamede, bu suç örgütleri arasında çıkar çatışmalarından doğan anlaşmazlıkları da şüpheli Hoştan'ın giderdiği ve farklı suç örgütlerinin müdahil olduğu olaylarda konunun Hoştan'a aktarıldığı anlatılıyor. Örgütün ikinci adamı olarak nitelendirilen Sami Hoştan'ın kardeşi Sedat Hoştan'ın ise ağabeyi adına kumarhaneleri işlettiği ve kumar borçları nedeniyle kişilere karşı yağma suçunu işlediği belirtilen iddianemede, Sami Hoştan'ın, "silahlı suç örgütü kurmak-yönetmek", "nitelikli yağma", "nitelikli yağmaya teşebbüs", "rüşvet vermek", "tehdit", "konut dokunulmazlığını ihlal", "kumar oynatmak", "suçun üstlenilmesi talimatı vermek", mühür bozmak" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından toplam 252 yıldan 439 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Aralarında Sedat Hoştan'ın da bulunduğu diğer 64 şüphelinin de benzer suçlardan 2 yıldan 454 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

(BB) - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title