Haberler

Samatya'da Ermeni Asıllı Kadının Öldürülmesi Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samatya'da Ermeni asıllı Türk vatandaşı Maritsa Küçük'ün öldürülmesi olayıyla ilgili hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Samatya'da Ermeni asıllı Türk vatandaşı Maritsa Küçük'ün öldürülmesi olayıyla ilgili hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Murat Nazaryan ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Erol Ceylan, sanık Murat Nazaryan'ın akıl hastalığının olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesinden raporun gelmediğini ifade etti.

Duruşmaya Küçük ailesi adına katılan avukat Eren Keskin, saldırıda yaşamını yitiren Maritsa Küçük'ün evinde, yakınlarınca üzerinde kan lekesi olduğu tahmin edilen iki örtünün bulunduğunu anlatarak, "Bu örtülerde kan izi olup olmadığı ayrıca vücut izi olduğu veya sürüntü örneği olduğu taktirde Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek sanığa veya üçüncü şahıslara ait olup olmadığı hususunda rapor aldırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Avukat Keskin, Samatya'da darp edilen 83 yaşındaki Sultan Aykar'la ilgili dosyaya savcılıkca takipsizlik kararı verildiğini hatırlatarak, "Bu soruşturmayı yapan polis memurlarının ve tanıklık yapanların duruşmada dinlenmesini talep ediyoruz. Yine Samatya'da darp edilenlerden Turfanda Aşık'ın dosyasının mahkemeye getirtilmesini istiyorum" diye konuştu.

Sanık Nazaryan'ın avukatı Cafer Gül ise müvvekiliyle cezaevinde görüştüğünü ifade ederek, "Kendisine bu işte yer alan faillerin fiziki özelliklerini ayrıntılı olarak gerek bana ve gerek mahkemede anlatmasını istedim. Ancak ayrıntılı olarak bilgi veremedi. Kendisi polis tarafından tutulan sabıkalılar albümünü görmesi halinde olayın faillerini tanıyabileceğini ve bilgi verebileceğini söyledi" dedi.

Mahkeme heyeti, avukat Eren Keskin'in evde bulunduğunu iddia ettiği iki örtüdeki kan lekesi veya sürüntü örneklerinin daha önce dosyada yer alan raporlarla karşılaştırılarak sanığa, maktüle veya üçüncü şahıslara ait olup olmadığı hususunda Adli Tıp Kurumu'nda inceleme yaptırılmasına karar verdi.

Heyet, olay yerinde bulunduğu öne sürülen amaliyat bıçağının da delil olabileceği gerekçesiyle getirilmesi durumunda tutanakla alınmasına ve emanet memurluğuna gönderilmesine hükmetti. Sanığa sabıka albümünün gösterilmesi talebinin daha sonra değerlendirilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, mağdur Turfanda Aşık ile ilgili soruşturma dosyasının Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesine, Sultan Aykar soruşturmasındaki tanıkların dinlenmesi taleplerinin de daha sonra değerlenrilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-Adliye önünde açıklama

Bu arada duruşma öncesi adliyenin önündeki meydanda İnsan Hakları Derneği ve Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Maritsa Küçük ile ilgili önemli noktaların hala karanlıkta olduğu ve soruşturmanın baştan savma yapıldığı öne sürüldü.

Amerika'da yaşayan ve duruşma için Türkiye'ye geldiği öğrenilen Maritsa Küçük'ün kızı Eva Baymuş da "Biz bunu haketmedik. Neden bunu yaptılar. Biz Türküz, Türk olarak gittik oraya. Bize orada Ermeni demiyorlar Türk diyorlar. Ben Türklüğü kabul ediyorum ama biz bunu hak etmedik. Neden annemi öldürdüler. Annemi niye öldürdüklerini açıklasınlar. Biz ölene kadar annemin arkasındayız. Devletimizden bunu bulup çıkarmasını rica ediyorum. Suçlu ölene kadar yatsın" diye konuştu.

-İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Nazaryan'ın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Şişli ve Fatih'te geçen yıl kasım ve aralık aylarında, yalnız yaşayan 4 yaşlı kadın çeşitli zamanlarda saldırıya uğramış, bunlardan Maritsa Küçük (85), yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili Ermeni asıllı Murat Nazaryan tutuklanmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel
title
Close