Haberler

Sakarya - Doğapark'ta Özel Çocuklar İç Dünyalarını Sanatla Anlatıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğapark'ta özel çocuklar iç dünyalarını sanatla anlatıyor YURDUN çeşitli bölgelerinden Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki Doğapark Sanat Çiftliği'nde oluşturulan Çocuk Sanat Kampı'na gelen, çoğunluğu down sendromlu ve engelinden dolayı destek eğitime ihtiyacı olan 50 öğrenci, veli ve öğretmenleri ile birlikte burada resim ve atölye çalışması yapıyor.

Doğapark'ta özel çocuklar iç dünyalarını sanatla anlatıyor

YURDUN çeşitli bölgelerinden Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki Doğapark Sanat Çiftliği'nde oluşturulan Çocuk Sanat Kampı'na gelen, çoğunluğu down sendromlu ve engelinden dolayı destek eğitime ihtiyacı olan 50 öğrenci, veli ve öğretmenleri ile birlikte burada resim ve atölye çalışması yapıyor. Özel çocukların yaptığı ve iç dünyalarını da yansıttıkları çalışmalar hayranlıkla izleniyor.

İşadamı Ahmet Şahin tarafından 2008 yılında kurulan ve bugün dünyanın en tanınan sanat etkinlikleri arasında giren Sapanca'daki Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi şimdi de sanatsever özel çocukları ağırlıyor. Çocuk Sanat Kampı'nda Türkiye genelinde herhangi bir engelinden dolayı destek eğitime ihtiyacı olan ve Özel Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim gören 50 öğrenci ve öğretmenleri biraraya geldi. Koloni Başkanı Hakan Körfe gözetiminde, Portakal Çiçeği Çocuk Resim Yarışması ve Etkinlikleri Koordinatörü Nurdan Likos'un programladığı etkinlikte özel çocuklar alanlarında uzman eğitmenler eşliğinde resim, heykel, fotoğraf, ritim ve drama atölyeleri çalışmaları yapıyor. Yaptıkları çalışmalarla bir bakıma iç dünyalarını da anlatan, davranışları ve konuşmalarıyla görevlileri de duygulandıran çocuklar, aynı zamanda küçük bir hayvanat bahçesi ve botanik parkı olan Doğapark'taki doğal ortamda büyük bir mutluluk yaşıyor.

HERKESİ AĞLATTI

Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'nde 18 yaşındaki down sendromlu bir genç kızın sözleri ise herkesi ağlattı. Buradaki görevlilerden birine, "Burası cennet gibiymiş" diyen genç kıza, aynı zamanda mini bir hayvanat bahçesi ve botanik parkı olması nedeniyle Doğapark'ın güzel olduğunu onaylamak için görevlinin, "Burası gerçek bir cennet zaten" diye cevap vermesi üzerine, onun büyük bir sevinçle "Benim annem ölmüştü. Cennete gitmişti. Burada onunla karşılaşabilir miyiz?" diye sorması üzerine kimse cevap veremedi ve buna tanık olanlar gözyaşlarına boğuldu. Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'ndeki görevliler ve öğretmenler gün boyu bu sözlerin etkisi altında kaldı.

BURADA BİR KIVILCIM YAKILDI

Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'nin Çocuk Etkinlikleri Koordinatörü olan Nurdan Likos, bunun bir sosyal sorumluluk çocuk projesi olduğunu hatırlatarak, "Tek desteğimiz Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi kurucusu işadamı Ahmet Şahin'dir. 7 yıldır kolonimiz devam ediyor. Son yıllarda da çocuklarla ilgili etkinlikler ve resim yarışmaları yapıyoruz. Özel çocuklar da unutulmadı. Aslında burada bir kıvılcım yakıldı. Herkes için örnek bir proje olmasını ümit ediyoruz. Umarım bu çocuklarımız için yaygın bir proje haline gelir" dedi.

MERSİN'DEN GELDİLER

Mersin Nihat Sözmen Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrenim gören özel çocuklarla birlikte buraya ikinci kez gelen öğretmen Miray Özay, "Bizim kolonide ikinci yılımız. Burada öğrencilerimizle güzel zamanlar geçiyoruz. Çocuklar sosyal ve psikolojik olarak bir hafta süre içerisinde kendilerini çok iyi geliştiriyorlar. Sanat adına bir çok etkinliklerde bulunuyorlar. Görev yaptığım yerde özel çocuklar eğitim görmesinin yanı sıra aynı zamanda kimsesizler yurdu. Bu çocuklar hem kimsesiz hem de zihinsel engelli çocuklar. Buradan çok olumlu davranışlarla ayrılıyorlar" dedi.

Bakırköy Nüfus Naipoğlu Özel Eğitim Uygulama Oteli öğretmeni Emel Özcan da bu organizasyona ikinci kez katıldığını belirtti. Emel Özcan, "Bize yaşatmış olduğu süreç hem öğrencilerimiz hem de buraya katılamayan ve bu etkinliklerden bir şekilde haberi olan çocuklar için çok önemli. İşadamı Ahmet Şahin'in burada konuk ettiği bir öğrenci ile sınırlı kalmıyor. Buraya gelen çocuklar diğerlerine anlatıyor, uyguluyor. Kar topu gibi bir çığ şekline dönüşüyor ve verilen emekler çok ciddi boyutta algılanmış ve yerini bulmuş oluyor" diye konuştu.

İstanbul Eren Fatih Özel Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni Serap Çelik de "Burada bütün öğrencilerimiz çok mutlu. Burası bir sanat kolonisi. Bu dönem sadece özel eğitime ayrıldı. Sanatsal çalışmalarımız doğanın içerisinde ve çok profesyonel çalışan bir ekiple beraberiz. Herkes çok mutlu. Dilerim bu Türkiye genelinde daha da yaygınlaşır. Bizlere ve çocuklara kucak açan Ahmet Şahin'e ne kadar teşekkür etsek az" diye konuştu.

Resim çalışmalarına katılan özel öğrenciler de buraya katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlattı.

Mustafa BAĞDİKEN- Ergün AYAZ/SAPANCA (Sakarya), (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close