Haberler
Van'ın Bahçesaray Belediye Başkanı Ayvaz Hazır, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı

Terörden ceza alan Bahçesaray Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Van'da kayyum protestosu: Belediye binası önünde toplandılar

Van'da kayyum protestosu

Suriye'de 'rejim askerlerinin kullandığı iletişim cihazları patlatılıyor' iddiası

'Rejim askerlerinin iletişim cihazları patlatılıyor' iddiası

Beşiktaş'ın yeni başkanı belli oldu

İşte Beşiktaş'ın yeni başkanı

91 Yaşındaki Dedenin Sağlıklı Yaşam Sırrı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Germencik İlçesi Çarıklar Mahallesi'nde 91 yaşındaki Süleyman Aydoğdu, uzun ve sağlıklı yaşamasını incir yemesine borçlu olduğunu söyledi.

Halkın yüzde 80'inin geçimini incirden sağladığı Aydın'ın Germencik'in Çarıklar Mahallesi'nde, dağlardan incir toplayarak gençlere taş çıkaran 91 yaşındaki Süleyman Aydoğdu, sağlıklı yaşamasını incir yemesine borçlu olduğunu söyledi. Aydoğdu şunları anlattı:

"1923 yılında Cumhuriyetle birlikte doğdum. 10 yaşında incir bahçelerinde incir toplayarak büyüdüm. Burada gördüğünüz incir ağaçlarının çoğunu ben diktim. Bu ağaçlar benim çocuklarım gibidir. 91 yaşına girdim halen daha incir topluyorum. İncir ağaçları dağ yamaçlarında yetişir. Bu nedenle topladığımız incirleri burada kurutuyor ve mahalleye götürüyoruz."

İncirleri temizledikten sonra tüccarlara sattıklarını belirten Süleyman Aydoğdu, dağda yetişen incirin ovadakine göre daha kaliteli olduğunu söyleyerek "Uzun ve sağlıklı yaşantımızın sırrı incirdedir. İncir her derde davadır. Herkesin incir yemesini tavsiye ediyorum. 91 yaşındayım ama halen daha gençlerle birlikte incir topluyorum" dedi.

İNCİRDE KALİTE ARTTI

Aynı aileden 78 yaşındaki Kazım Aydoğdu ve 81 yaşındaki Durmuş Ali Aydoğdu ile birlikte yaşadığı Çarıklar Mahallesi'nde halkın geçimini yüzyıllardan beri incir üretimi yaparak sağladığını ifade eden Süleyman Aydoğdu, "Çarıklar'da 160 hanede yaklaşık 500 nüfus yaşıyor. Halkın yüzde 80'i geçimini incirden sağlarken kalan yüzde 20'si zeytin üretimi yapıyor. Geçmiş yıllara oranla incir üreticisi daha bilgili. Bu nedenle şimdi daha kaliteli incir üretimi yapılıyor" diye konuştu.

İncir tüccarı Ruhi Doğan ise Çarıklar Mahallesi'nde yıllık 700 ton civarında incir üretiminin yapıldığını ve üretilen incirlerin çoğunun yurt dışına pazarlandığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title