Haberler

Sağlık Sen Yıpranma Payını Gündeme Taşıyacak

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi konusunu gündeme taşıyacaklarını söyledi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi konusunu gündeme taşıyacaklarını söyledi.

Canik Kültür Merkezinde Sağlık- Sen Samsun Şubesi İl Divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ali Rıza Aydın, Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Samsun Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, Sağlık-Sen Şube Başkanı İlhan Öksüz, Ordu, Tokat, Amasya, Trabzon, Giresun Sağlık-Sen Şube Başkanları ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. İl Divan kurulu toplantısında ilk olarak 'Sağlıkta Bedel Ödeyenler' adlı filmin galası yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı İlhan Öksüz, "2013 yılı içerisinde Sağlık ve Sosyal hizmet iş kolundaki kurumları gezerek başta üyelerimiz olmak üzere, tüm işyeri temsilcilerimizi ziyaret ettik. Zaman zaman iş yerlerinde doğan olumsuzlukları gerek ikili ilişkilerde gerek kurum amirleriyle iletişim kurarak çözmeye çalıştık. Çözüm üretilmeyen bazı konuları da genel merkezimize taşıyarak çözüm aradık"dedi.

Son 2 yıldır sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi konusu her platformda konuşulduğunu hatırlatan Metin Memiş, "İnşallah önümüzdeki günlerde eski genel başkanımız Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar beyle beraber yapacağımız çalışmayla, inşallah sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi konusunda bir kanun teklifi hazırlanacak. Allah'ın izniyle bugüne kadar almış olduğumuz kazanımlara en önemli ve en büyüklerinden birini kazandırmak kaydıyla bütün sağlık çalışanlarımıza ve sosyal hizmet çalışanlarımıza yıpranma payını hep beraber elde edeceğiz"diye konuştu.

Galası yapılan'Sağlıkta Bedel Ödeyenler' filmine değinen Memiş, " Gerçekleştirdiğimiz filmimizin sağlık hizmetinin var olduğu bugüne binlerce sağlık çalışanı bedel ödediler. Bu beyaz perdeye yansıyan birkaç arkadaşımızın yaşamış oldukları, bu arkadaşlarımızın yaşadıklarından sonra vermiş oldukları mesajdı. Her ne kadar sakat kalsalar da, yakınlarını kaybetseler de, canlarını veda etseler de sağlık hizmetlerinin kutsal olduğunu ve bir daha dünyaya gelseler aynı hizmeti yapmak istediklerini, bu mesleği çok sevdiklerini ifade eden sağlık çalışanlarıdır. Sağlık- Sen ailesi olarak özellikle 2002 yılından sonra ki süreçte sağlıkta dönüşümün başlamasından bugüne kadar sağlıkta dönüşümün mimarı olan sağlık çalışanlarının hasta memnuniyetinin yüzde 76'lara çıkmasına rağmen son dönemlerde mesleki saygınlığının azaldığı ve bunun yanında şiddet oranlarının da yükseldiğini gördüğümüz bir ortamda tepkilerimizi zamanla eylemlerimizle, basın açıklamalarımızla koruyoruz"şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarının neler yaşadıklarını göstermek için film hazırladıklarını vurgulayan Memiş, "Bu millete göstermek ve milletimizi sağlık çalışanlarına sahip çıkmasını sağlamak için böyle bir filmi gerçekleştirdik. Film 30 ilde gösterimi oldu. Önümüzdeki süreçte Valiliklerimizle, Belediyelerimizle yapacağımız anlaşmalarla beraber maksadımız 76 milyon ülke insanına bu filmimizi izlettirmek ve toplumsal farkındalığı oluşturmak. Bir kaza yerine Ambulans gidiyor, Polis gidiyor, Jandarma gidiyor, itfaiye gidiyor, gazeteci gidiyor herkesin yıpranma payı var. Ama 7, 24 saat hizmet eden ve çalışanlarının yüzde 60'dan fazlası bayan olan sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmemiş olması işte bu filmdeki kahramanların göstermiş oldukları fedakarlıkların görünmesi ve sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesini istediğimiz için böyle bir film gerçekleştirdik"açıklamasında bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close