Haberler
İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşması yürürlüğe girdi

Ateşkes başladı! Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

Merkel anılarını yazdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun bir bölüm ayırdı

Merkel anılarını yazdı! Tahtlar için çok konuşulacak ifadeler

Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Makale Yazımı Teknikleri" Semineri

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi tarafından "Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Makale Yazımı Teknikleri" semineri düzenlendi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi tarafından "Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Makale Yazımı Teknikleri" semineri düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, fakültede 120 akademik personelin bulunduğunu söyledi.

KBÜ Tıp Fakültesinin henüz kuruluş aşamasında olduğunu ifade eden Şahin, "Biz daha fazla yayın yapabilmek için bu konuda yetişmiş insanları getirdik. Makale nasıl yazılır, kuralları nelerdir gibi konuları kısa bir program içerisinde öğretim üyelerine, akademisyenlerimize, öğrencilerimize, asistanlarımıza öğretmeyi amaçladık." diye konuştu.

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Murat Özcan da makalenin, yapılan bilimsel araştırmaların yazıla hale getirilmesi olduğunu belirtti.

Araştırmanın, bilimsel bir makale haline dönüşmediği sürece tamamlanmış sayılmayacağını aktaran Özcan, şöyle konuştu:

"Bilimsel makaleyi başlık, özet, materyal, metot, sonuçlar, tartışma ve kaynaklar şeklinde yazıyoruz. Bunların her bölümünde dikkat etmemiz gereken şeyler var. Örneğin başlık bölümü okuyucular tarafından en çok okunacak bölüm. Bu bölümü yaptığımız çalışmayı net olarak açıklayıcı ve araştırma türümüzü de belirtecek şekilde yazmamız gerekiyor. İkinci olarak en sık şekilde okunacak bölüm özetler bölümü. Özetler bölümünde çalışmamızı bir bütünlük içinde anlatmamız ve vardığımız sonucu belirtmemiz gerekiyor. Daha sonra ise makalenin giriş bölümünde yaptığımız çalışmanın arka plan bilgilerini veriyoruz. Daha sonra materyal-metot bölümüne geçiyoruz. Bu bölümde çalışmamızın planını ayrıntılı bir şekilde veriyoruz. Daha sonra ise sonuçlar bölümüne geçip yaptığımız çalışmadan elde ettiğimiz sonuçları istatistiksel çalışmalarla birlikte veriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel
title