Sabancı Osmaniyeli Öğrencileri Monet ile Buluşturdu
Öğrencileri Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı karşıladı.
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde Sabancı Holding sponsorluğunda devam eden "Monet'nin Bahçesi" Sergisi'ne gidebilmek için, yol masraflarını karşılamak amacıyla sergi açan Osmaniye Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim bölümü öğrencileri sergiyi ziyaret etti. Sabancı Holding öğrencilere destek olarak sergiyi rehber eşliğinde sergiyi gezmelerini sağladı.
Öğrencileri Sakıp Sabancı Müzesi'nde karşılayan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı "Gençler Monet'nin Bahçesi Sergisi'ni görmek için kendileri gayret ettiler. Biz de ellerinden tuttuk. Kalkınma sadece ekonomik olarak olmaz, sosyal olarak da desteklenmeli. Gençlere fırsat verilmeli. Aramızda olan öğrencilerimizin yarısı İstanbul'a bile ilk kez geliyor. Bugün, onuncu yaşını kutlayan müzemizde Monet'nin Bahçesi sergisini gezecekler. Ayrıca yenilenen hat koleksiyonunu ve Türk resim koleksiyonunu da inceleme fırsatı bulacaklar. Onları müzemizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.
MONET'NİN BAHÇESİ SERGİSİ HAKKINDA
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Marmottan Monet Müzesi'nin işbirliğiyle ve Sabancı Holding ana sponsorluğunda ünlü Fransız Ressam Claude Monet'nin hayranlık yaratan tablolarını 9 Ekim'den itibaren sergilenmeye başlamıştı.
Çiçek ve doğa temalı tabloların yer aldığı sergi; "Belki de ressam olmayı çiçeklere borçluyum." diyen Monet'nin kendi elleriyle yarattığı ve yaşamının son 30 yılındaki sanatsal üretiminin ana temasını oluşturan "Giverny Bahçesi"ne yoğunlaşıyor.
Sanatçının olgunluk dönemi eserlerinden oluşan sergide, empresyonizm akımına ismini veren Claude Monet'nin Giverny Bahçesi'ndeki evinin resimleri, geç dönem bahçe manzaraları, nilüferler ve ünlü Japon köprüsü tabloları yer alıyor. Ayrıca, Monet ve eşi Camille'in, Auguste Renoir imzalı portreleri, kişisel eşya ve fotoğrafları da sergileniyor. Monet, 20. yüzyılın ilk çeyreğine kadar uzanan sanat yaşamında gösterdiği yenilikçi yaklaşımları, 1940 ve 50'lerin genç sanatçılarına örnek olan, geleneklere karşı gelen kimliğiyle de tanıtılıyor. Sanatçının bahçe tutkusunu ve büyük önem verdiği aile yaşamını yansıtan sergi süresince, konferans programları, çocuk eğitim atölyeleri, ücretsiz rehberli turlar ve film gösterimleri gibi paralel etkinlikler gerçekleştiriliyor.