Haberler

Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisleri Makedonya'da

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü akademisyenleri "Adriyatik'ten Kafkaslara 2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar" adlı sempozyuma katıldılar.

Üniversitenin Gıda Mühendisliği Bölümü akademisyenleri Yrd. Doç. Dr. Halime Pehlivanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Hüsniye İmamoğlu ve Araştırma Görevlisi Görkem Özülkü "Adriyatik'ten Kafkaslara 2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar" adlı sempozyuma katıldılar.

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Makedonya St. Climent Ohridski-Bitola Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen "Adriyatik'ten Kafkaslara 2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar" Sempozyumu, Makedonya'nın Struga Şehrinde 24-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halime Pehlivanoğlu sempozyuma sözlü bildiri, Yrd. Doç. Dr. Hüsniye İmamoğlu ve Araştırma Görevlisi Görkem Özülkü ise poster bildirileri ile katıldılar.

Sempozyuma, başta Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Hadi Nezir, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu olmak üzere Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Hırvatistan, Kosova, Slovenya, İtalya, Kazakistan gibi ülkelerin üniversite ve araştırma kuruluşları katıldı. Sempozyuma ülkemizden ise; üniversitelerin Gıda Mühendisliği bölümlerinin tamamından, Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinden, Veteriner Fakültelerinden, Meslek Yüksek Okullarının Gıda Teknolojisi Programlarından akademisyenler ve uzmanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Araştırma Enstitülerinden uzmanlar ile Özel Sektörden yönetici ve teknik eleman düzeyinde olmak üzere 600'e yakın kişi katıldı.

Sempozyumda iki gün boyunca; Süt Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Tahıl Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Et Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Sebze-Meyve Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Geleneksel Şekerli/Tatlı Gıdalar, Diğer Geleneksel Gıdalar ve Geleneksel Gıdaların Beslenme ve Sosyolojik Yönü başlıkları altında 63'ü sözlü 570'si poster olmak üzere toplam 633 bildiri sunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close