Saatçiler Kayseri'de Toplandı
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin mesleki sorunlara yönelik toplantıları kapsamında saatçilerin sorunlarına yönelik toplantı yapıldı.
Toplantıda sektördeki sorunlar hakkında bilgi veren İstanbul Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Murat Beğ, kalitesiz saat ithalatının önlenmesini istedi. Beg, ayrıca sokakta satılan kalitesiz saatlerin kanserojen madde içerdiğini ve bu nedenle insan sağlığına zarar verdiğini söyledi.
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde ' Türkiye Genelindeki Saatçi Esnafının Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya, İstanbul, Adana, Gaziantep, Kırşehir ve Kayseri'de faaliyet gösteren oda başkanları ve esnaf katıldı. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı ve aynı zamanda Saatçiler Odası Başkanı Mustafa Alan, esnafın yaşadığı sorunları gündeme taşımak ve birlikte çözüm bulmak için etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti. Toplantıda İstanbul Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Murat Beğ, Saat tamir ve pazarlama uzmanları; Sait Dübüş ve Alan Hosman da katılımcılara uygulamalı mekanik saat tamiri konularında eğitim semineri de verdi. İstanbul Saatçiler Odası Başkanı Murat Beğ, mesleğin eğitim ve bilim sayesinde ileri seviyeye taşınacağını belirterek, "Saatçilik mesleği takım aletsiz olmaz. Eğer, bu şekilde iş yapıyorsak, kendimizi kandırıyoruz. Önümüzdeki günlerde özellikle mekanik saatlerin tamir ve bakımı önemli bir mesele haline gelecek. Bizler de bu kapsamda uzmanları da yanımıza alarak esnafımızı geliştirecek eğitim seminerleri düzenliyoruz" dedi.
MESLEĞİMİZİN İMAJINI ÇİZMEYELİM
İstanbul Saatçiler Odası Başkanı Murat Beğ, esnafa seslenirken, yaptıkları işin, emeğin karşılığını almaya bakıp, mesleğin en iyi biçimde yapılmasını isterken "Mesleğimizin imajını çizmeyelim" dedi. Beğ, piyasada satılan ucuz saatlerinde sektöre zarar verdiğini ifade etti. Kalitesiz saatlerin ithalatının önlenmesi gerektiğini belirten Beğ, Türkiye'de son yıllarda Uzakdoğu'dan gelen saatlerin satışının arttığını ve satışa sunulan kaçak ve imitasyon ucuz saatlerin ekonomik zararlarının yanında adeta kansere de davetiye çıkardığını kaydetti. Bağ, şöyle konuştu:
UCUZ VE TAKLİT SAATLERDEN KAÇININ
"Bu kalitesiz saatler terleme ve tuzlanmanın da etkisiyle vücuda giriyor. Vücuda giren kimyasallar da vücutta yayılarak kansere neden oluyor. Vatandaşlarımız insan sağlığını tehdit eden, kanserojen madde içeren ucuz ve taklit saatlerden kaçınsın. Bunun yanında bu saatlerin ithalatının önlenmesine yönelik de çalışmalar yapılsın."
Oda Başkanı Beğ, ayrıca İstanbul'da saat tamir tezgahları olan bir saat okulu kurmak için de çalışmalar yaptıklarını, mesleğin geleceği konusunda önemli bir görevi üstlenecek olan bu okulu da ilerleyen günlerde hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Soru-cevap bölümü ile devam eden toplantıda günün anısına katılımcılara plaket ve katılım belgeleri de verildi.