Haberler

Ruh Sağlığı Hastalarından Sergi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören 55 hasta tarafından 4 ay boyunca yapılan resim, ebru ve ahşap boyama ile takı tasarım çalışmaları sergilendi.

Adıyaman Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören 55 hasta tarafından 4 ay boyunca yapılan resim, ebru ve ahşap boyama ile takı tasarım çalışmaları sergilendi.

Birbirinden güzel eserleri ortaya çıkaran hastaların sergisi büyük ilgi gördü. Sergiyi yetkililerin yanı sıra hasta yakınları da ilgi gösterdi. Ortaya çıkan eserler sergi boyunca satışa sunulacak.

Serginin açılışında konuşan Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin toplum nezdinde ciddi soruna merhem olduğunu belirterek, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri'nin önemine işaret etti.

Taş, "Bu merkezler toplum içerisinde yalnızlığa itilmiş, bu tarz hastalarımızın topluma kazandırılması noktasında ciddi bir rol üstlenmektedir. Bu merkezimizin gün geçtikte toplum nezdinde tanınması bilinmesi, hasta guruplarımızın hiç çekinmeden hizmet alması için yoğun gayretleri var. Temel amaç, koruyucu ruh sağlığı kapsamında etkin faaliyet göstermek, tedavi edici hizmetler içerisinde beklide psikiyatri kliniklerinde yatarak takibi yapılan hastalarımızın burada gün içerisinde güncel yaşamlarını daha aktif bir şekilde ve etkili bir şekilde sürdürebilmelerine katkı sunmaktır" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Şen ise ruh sağlığı noktasında Sağlık Bakanlığının yaptığı yeni uygulamaların olduğunu kaydederek, "Buradaki amaç ruhsal rahatsızlığı olup da, evlerinde dışarı çıkmayan, toplumdan uzaklaşmış insanların topluma kazandırılması amacıyla yapılan bir uygulamadır. Onların zamanlarını geçirebilecek ve topluma kazandırabilecek uygulamalarla bu insanlarımızı topluma kazandırmak istiyoruz. Yapılan bu çalışmalarda bu insanların topluma ciddi anlamda kazandırılmıştır. Bu çalışmalarımız bundan sonra daha da ilerleyerek devam edecek" diye konuştu.

Toplum Ruh Sağlığı sorumlusu Psikiyatri Uzmanı Emel Koyuncu Kütük, Türkiye'deki 40 Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nden birisi olduklarını ve merkezde kronik ruhsal bozukluğu olan şizofreni gibi, atipik piskoz ve organik olmayan piskoz gibi süreli ruhsal hastalıkların hem tedavilerin hem de rehabilitasyonlarının sağlandığını söyledi.

Psikiyatri ilaçlarının yeni dönemde bulunduğunu ve ruhsal hastaların daha önceden müzik ve su sesiyle tedavi edildiğini kaydeden Emel Koyuncu Kütük, "Sanat hastayı tedavi edici bir yöntemdir. Sanatın onların üzerinde bir hastayı iyileştiren bir etkisi var. Özgüveni arttıran, bireysel iletişimini iyileştirici etkisi var. Becerilerini keşfediyorlar, rahatlıyorlar. Boş gecen bir gün boş düşüncelerle gecen bir gün demektir. Dolayısıyla zamanını daha olumlu değerlendiriyor" dedi.

El sanatları Usta Öğreticisi Kadriye Taşar da ebru çalışmaları, resim çalışmaları ve ahşap çalışmaları yaptıklarını ve hastaları topluma kazandırmak amacıyla bu tür aktivitelerde bulunduklarını dile getirdi.

Takı Tasarım Usta Öğreticisi İbrahim Dağ, bu serginin Anneler günü vesilesiyle açıldığını ve elde edilen gelirleri tekrar malzeme alıp kursun devamını sağlayacaklarını söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title