Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Olay iddia: 7 kişiyi öldürüp intihar eden cani 'Karım beni aldatıyor' demiş

7 kişiyi öldüren cani tek bir cümle sarf edip silahına sarılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yeni dava

Erdoğan, mahkemedeki o sözleri affetmedi

İmamoğlu ve Kurum aylar sonra yeniden karşı karşıya: 'Hadi gel de kapat'

Aylar sonra yeniden karşı karşıya geldiler: Hadi gel de kapat

Romatizma Hakkında Her Şey Romatizma TV'de

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkemizde romatizmalı hastaların doğru bilgiye hızlı ve kolay ulaşabilmesi için Türkiye Romatoloji Derneği tarafından Romatizma TV internet sitesi hayata geçirildi.

Ülkemizde romatizmalı hastaların doğru bilgiye hızlı ve kolay ulaşabilmesi için Türkiye Romatoloji Derneği tarafından Romatizma TV internet sitesi hayata geçirildi. " Romatoid Artrit, Behçet, Ankilozan Spondilit, Ailevi Akdeniz Ateşi ve Lupus" gibi pek çok romatizmal hastalık hakkında en doğru bilgileri www.romatizmatv.com adresinde uzmanlardan dinlemek mümkün.

Ülkemizde sayısı 200'ü geçmeyen romatoloji uzmanına karşılık, milyonlarca romatizma hastası bulunuyor. Doktora kısıtlı erişimi olabilen bu hastalar şimdiye kadar hastalıkları ve tedaviler hakkında internete başvurduklarında kafa karıştırıcı ya da doğru olmayan bilgilerle karşılaşıyorlardı. Türkiye Romatoloji Derneği bu nedenle romatizmalı hastaların doğru, bilimsel ve herhangi bir kâr amacı gütmeyen bir bilgilendirme sitesine ihtiyaç duyduğunu düşünerek Romatizma TV isimli internet sitesini hazırladı. 12 Ekim Dünya Artrit Gününde yayına başlayan sitede, ilk etapta 300'e yakın soru çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri tarafından kısa videolar şeklinde yanıtlanıyor. Hastalar tarafından iletilen diğer sorular da belirli aralıklarla yanıtlanarak www.romatizmatv.com internet sitesine eklenecek. Site halkın erişimine açık ve ücretsiz olarak faaliyet gösteriyor.

Romatizma Hakkında Her Şey Romatizma TV'de

Hastalara referans kaynağı olmak, hekime erişimi kolaylaştırmak ve hastalıklar hakkında her türlü detaylı bilgiyi sunmak için hazırlanan Romatizma TV, hastaların internet erişiminin olduğu her yerde kolayca sorularına yanıt alabilmelerini hedefliyor.

Türkiye Romatoloji Derneği Romatizma TV Koordinatörü Doç. Dr. Timuçin Kaşifoğlu "Pek çok romatizmalı hasta hastalıklarıyla ilgili soruların yanıtını internet siteleri veya hasta forumlarından bulmaya çalışmaktadır. Çoğu zaman iyi niyetli paylaşımlar pek çok hastanın tanı ve tedavi aşamasında yanlış yönlenmesine, hatta bazen zarar görmesine yol açabilmektedir. Hastalarımızın doğru bilgiye ulaşabilmesini Türkiye Romatoloji Derneği kendi üzerine düşen sosyal bir sorumluluk olarak görmektedir. Bu amaçtan yola çıkarak Romatizma TV'de derneğimiz üyesi öğretim üyeleri tarafından hastalarımızın hastalıklarıyla ilişkili cevabını bilmek istedikleri soruları yanıtlıyoruz. Bunun yanı sıra hastaların kendi hastalıklarını bilmelerinin tanı ve tedavi aşamasında daha katılımcı olmalarını sağlayacağını düşünüyoruz. Hastalarımız konu başlıkları altında en sık öğrenmek istedikleri soruların başlıklarını bulacaklar. Hazırlanmış olanlardan farklı olarak bize iletilen sorular da belirli aralıklarla yanıtlanıp Romatizma TV internet sitesine eklenecek. Romatizma TV internet sitesinin hazırlanmasında emeği geçen Türkiye Romatoloji Derneği üyesi tüm öğretim üyelerine teşekkür ederiz. Ümit ederiz ki Romatizma TV romatizmal hastalığı olan hastalarımız ve onların yakınlarının faydalanabileceği güvenilir bir kaynak olma özelliğini en kısa sürede kazanacaktır" şeklinde konuşuyor.

Sitede ayrıca "Romatolog kimdir?" Başlığı altında ülkemizde bu bilim dalının durumu hakkında özet bilgiler, il il İç Hastalıkları Romatoloji Kliniklerinin harita üzerindeki yerleri, uzman hekimler ve iletişim bilgileri ve hastaların daha sonra sitede yer almasını istedikleri soru önerilerini iletebilecekleri bir bölüm bulunuyor. Sitede hastaların bilgilenmesi için sunulan konu başlıkları şöyle sıralanıyor:

Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF)
Ankilozan Spondilit (AS)
Antifosfolipid Sendromu (AFS)
Behçet Hastalığı
Çocukluk Çağı Romatizmal Hastalıkları
Diğer Romatizmal Hastalıklar
Fibromiyalji (Yumuşak Doku Romatizması)
Gut
Kemik Erimesi (Osteoporoz)
Miyozit (Kas İltihabı)
Osteoartrit (Kireçlenme)
Psöriatik Artrit
Romatoid Artrit (RA)
Romatolojide Kullanılan İlaçlar
Sistemik Lupus Eritematozus (SLE)
Sjögren Sendromu
Skleroderma ve Raynaud Sendromu
Vaskülitler (Damar İltihabı)

Kaynak: Bültenler / Güncel
title