Rengarenk Hayaller Faber-Castell Atölyeleriyle Canlanıyor
Faber-Castell önemli müzelerde gerçekleştirdiği atölye çalışmalarına destek vermeye devam ediyor.
Rahmi M. Koç Müzesi, S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi ve Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi gibi önemli müzelerdeki özel atölye çalışmalarıyla çocuklar zamanlarını hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyorlar.
Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: 'Matematik Atölyesi; Arım Balım Peteğim'
Yer: Renkli Matematik Dünyası
Tarih: 26 Nisan Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 8 - 11 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Sayılar ve renkler eğlenceli bir oyuna dönüşüp, çocukları bu oyuna katılmaya davet ediyor. Çocuklar bu cumartesi günü matematiğin uçsuz bucaksız dünyasına doğru keyifli bir yolculuğa çıkıyorlar, dahi arılar gibi kendi peteklerini kendileri örüyorlar. Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki "Matematik Atölyesi; Arım Balım Peteğim" adlı atölyeye katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir. Atölye için kişi başı katılım ücreti 30 TL.
Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: 'Uçurtma Şenliği'
Yer: Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Tarih: 26 Nisan Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:00
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Bu cumartesi, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'nde çocuklar birbirinden renkli uçurtmalar tasarlayıp, özgürce gökyüzünde uçuruyorlar. Atölyeye katılım için, 0312 309 68 10 no'lu telefondan rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kişi başı katılım ücreti 20 TL'dir.
İstanbul Oyuncak Müzesi
Etkinlik: 'Faber-Castell ile Yetenekli Eller Atölyesi; Diorama Atölyesi'
Yer: İstanbul Oyuncak Müzesi
Tarih: 26 Nisan Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası (Aile İle), 6 – 12 Yaş Arası (Bireysel)
Etkinlik detayı: Nisan ayı boyunca, İstanbul Oyuncak Müzesi'nde 'Sanat' temalı atölyeler çocukları bekliyor. Bu hafta Faber-Castell Yetenekli Eller Atölyesi kapsamında gerçekleşecek Diorama Atölyesi ile çocuklar keyifli vakit geçirip rengarenk tasarımlar yapıyorlar. Atölyeye katılım için müzeyi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir (0216 359 45 50-51). Etkinlikler, müze ziyaretçilerine ücretsizdir. İndirimli müze giriş ücreti 7 TL, tam giriş ücreti 10 TL'dir.
S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Etkinlik: ' Polonya Resimleri Canlanıyor'
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 26 Nisan Cumartesi
Saat: 11:00 – 13:00
Yaş: 2001 - 2004 doğumlu olanlar
Etkinlik detayı: Minyatür resimlerden esinlenen çocuklar, kendi senaryolarını yaratıyorlar. Sonrasında bu senaryolar, kare kare fotoğraflanarak stop motion tekniği ile canlandırılıyor.
Etkinlik: 'Kolaj Portreler'
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 26 Nisan Cumartesi
Saat: 14:00 – 16:00
Yaş: 2009 doğumlu olanlar
Etkinlik detayı: Çocuklar dikkatlerini farklı dokulara, renklere, yüzlere ve duruşlara odaklayarak, yaratıcı tekniklerle serginin öyküsünü oluşturuyorlar ve sergilenen portrelerle bu öykü arasında bir ilişki kurmaya çalışıyorlar. En son olarak ise kendi portrelerini yaratıyorlar.
Etkinlik: 'Kumaş Tasarımcıları'
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 27 Nisan Pazar
Saat: 11:00 – 13:00
Yaş: 2007 - 2008 doğumlu olanlar
Etkinlik detayı: Bursa ipeğinden dokunmuş kumaşların neden bu kadar değerli olduğu sorusunun yanıtı sergide aranıyor. O eşsiz kumaşları daha da özel yapan desenlerin binlerce yıllık geçmişini araştırılıyor ve çocuklar kendi desenlerini en yaratıcı biçimde tasarlamanın yollarını buluyorlar.
Etkinlik: ' Polonya'ya Mektup Var'
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 27 Nisan Pazar
Saat: 14:00 – 16:00
Yaş: 2005 - 2006 doğumlu olanlar
Etkinlik detayı: Tasarlayacakları mektup kâğıdı, özel zarflar, aile armaları, mühürler ve pullardan yararlanarak zarfı mühürlenmiş mektuplar hazırlayacak olan çocuklar, tarihi yazışmalar içinde nostaljik ve keyifli bir gezintiye çıkıyorlar.
Etkinlik: 'Hafta İçi Okul Programları'
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 29 / 30 Nisan ve 2 Mayıs
Saat: 10:00 – 15:00
Yaş: 1996 - 2009 doğumlu olanlar
Etkinlik detayı:
"Uzak Komşu Yakın Anılar - Türkiye ile Polonya İlişkilerinin 600 Yılı" Sergisi kapsamında;
Kolaj Portreler / Anaokulu
Çocuklar dikkatlerini farklı dokulara, renklere, yüzlere ve duruşlara odaklayarak, yaratıcı tekniklerle serginin öyküsünü oluşturuyorlar ve sergilenen portrelerle bu öykü arasında bir ilişki kurmaya çalışıyorlar. En son olarak ise kendi portrelerini yaratıyorlar.
Polonya Bebekleri / 1. ve 2. Sınıf
Çocuklar önce geleneksel Polonya kıyafetleri şeklinde hazırlanan kâğıt kıyafetleri desenleyip renklendiriyorlar ardından bu kıyafetleri kâğıt bebeklerine giydiriyorlar.
Polonya'ya Mektup Var / 3 - 4. Sınıf
Tasarlayacakları mektup kâğıdı, özel zarflar, aile armaları, mühürler ve pullardan yararlanarak zarfı mühürlenmiş mektuplar hazırlayacak olan çocuklar, tarihi yazışmalar içinde nostaljik ve keyifli bir gezintiye çıkıyorlar.
Kumaş Tasarımcıları Aranıyor / Ortaokul
Bursa ipeğinden dokunmuş kumaşların neden bu kadar değerli olduğu sorusunun yanıtı sergide aranıyor. O eşsiz kumaşları daha da özel yapan desenlerin binlerce yıllık geçmişini araştırılıyor ve çocuklar kendi desenlerini en yaratıcı biçimde tasarlamanın yollarını buluyorlar.
Zafer Madalyonları / Lise
Gençler, sergideki madalyonlardan esinlenerek kendi kişisel zaferlerini ölümsüzleştirecekleri madalyonlar tasarlıyorlar.
S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki, ücretsiz atölye çalışmalarına rezervasyon yapmak için 0216 550 97 62 nolu telefondan müzeyi arayabilirsiniz.