Rektör Şahin: "Konyamız ve Ülkemiz İçin Çalışıyoruz"
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Şahin, Konya ve ülkemiz için çalıştıklarını belirterek, "Ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olarak hem Konyamız hem ülkemiz için ihtiyaç duyulan alanlarda projeler geliştirmek için de ayrıca gayret gösteriyoruz" dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Şahin, Konya ve ülkemiz için çalıştıklarını belirterek, "Ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olarak hem Konyamız hem ülkemiz için ihtiyaç duyulan alanlarda projeler geliştirmek için de ayrıca gayret gösteriyoruz" dedi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Alaaddin Keykubat Kampüsü Keykubat Köşkünde beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Okka, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Genel Sekreter İbrahim Halıcı ile basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler verdi. Şehir merkezindeki Rektörlük binasının taşınması ile ilgili konuşan Prof. Dr. Şahin, "Merkezdeki binamız önceden Konya şehir merkezinde iki ayrı kampüste bulunuyor olmamız nedeniyle üniversitemiz için önemliydi. Meram'da bulunan fakültelerin Necmettin Erbakan Üniversitesine devredilmesinin ardından bütün kurumlarımız, birimlerimiz kampüste toplanmış oldu ve rektörlüğün şehir merkezinde olması bazı yönetimsel sorunlar oluşturuyordu. Uzun yıllardır bütün rektör adayları buna bizler de dahil rektörlük merkezimizi kampüse taşımayı taahhüt ettik, arzu ettik ama çok şükür bu bizim yönetimimize nasip oldu. Eylül ayı itibariyle biz kampüsteki yeni rektörlük binamıza taşındık" dedi.
Bu sene 3 tane fakülte açtıklarını ve eğitim öğretime başlattıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Bunlardan birincisi 4 yıl önce kuruluşu gerçekleşmiş olan ama binası olmayan, öğrencisi olmayan Sivil Havacılık Yüksekokuluydu. Sivil Havacılık Yüksekokulunun kadrolarını tamamladık, yeni bir bina tahsis ettik ve öğrenciyi aldık. Oldukça da çok rağbet var. Ülkenin de ihtiyacı olan alanlar bunlar. O alanda çalışmaları sektörle işbirliği halinde tamamlamaktayız. İkinci sırada 2 yıl önce açılmış olan ama binası ve öğrencisi olmayan İslami İlimler Fakültesi vardı. İslami İlimler Fakültesine de kadroyu oluşturduk ve öğrenci aldık. Bizi mutlu eden olay 62 tane İslami İlimler ve İlahiyat Fakültesi içinde İslami İlimler Fakültesi öğrenci tercihlerinde 10'nuncu sıraya yerleşti. İlk defa bu sene öğrenci aldık ve onuncu sıraya yerleştik. Bu gerçekten Selçuk Üniversitesi isminin ne kadar önemli bir isim olduğunu ortaya koyan bir gösterge. İşin daha güzel tarafı Eczacılık Fakültemiz 2017'nin Şubat ayında YÖK Genel Kurulundan geçti ve Bakanlar Kurulu'nda onaylandı ve kuruldu. Mart ayında kontenjan verildi ve Mayıs ayında öğrenci aldık. Yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede hem kuruldu, hem kadro oluşturuldu hem öğrencisi alındı ve 27 Eczacılık Fakültesi içerisinde ilk tercihlerde ve ilk öğrenci alımında Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 9'uncu sıraya yerleşti" ifadelerini kullandı.
"Konyamız ve ülkemizin muazzam bir potansiyeli var"
Araştırmacı üniversite olmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahin, "Bizden istenen alanlar vardı. Üniversite olarak her alanda icraat ve faaliyette bulunmaktan çok araştırmacı üniversite kimliğini hangi alanda yürütmek istiyorsunuz sorusu sorulmuştu. Biz Konya'nın dinamikleri ve Selçuk Üniversitesinin sahip olduğu gücü, potansiyeli dikkate alarak tarım ve hayvancılığı koyduk. Çok güçlü bir ziraat fakültemiz var. Bu alanda da çiftçilerin, besicilerin ihtiyacı olan bilimsel desteği vermeye başladık. İkinci alanda İlaç Mükemmeliyet Merkezini kurduk. İlaç araştırmalarıyla ilgili bir alandı bu. Ülkemizin şu ana kadar lisanslı hiçbir ilacı yok. Örnek olsun diye söylüyorum. Pakistan'ın 5 tane lisanslı ilacı var. Bulgaristan gibi bir ülkenin 9 tane lisanslı ilacı var ülke adına. Türkiye'de ilaç üretilmiyor mu? Üretiliyor ama lisansı başka ülkelere ait ilaçları biz burada üretiyoruz. Onlar adına üretiyoruz ve ürettiğimiz her tablet için de bir lisans hakkı ödüyoruz. Bundan sonra kendi ülkemize ait ilaçları geliştirmeyle ilgili çalışmalarımız olacak" şeklinde konuştu.
Üniversiteye bir okyanus operasyonu yapıldığını ifade den Rektör Şahin, "180'in üzerinde bürokrat, bunların çoğunluğu başta rektörümüz olmak üzere hapse atıldılar ve bürokratlar üzerine bu süreç ciddi bir korku oluşturdu. Ben hep şuna şükrediyorum… Allah'tan ki bu süreç eğitim- öğretimin devam etmediği dönemde yaşandı ve biz eğitim öğretim dönemine başlayana kadar açıklarımızı hızlı bir şekilde telafi ettik, giderdik ve hiç aksatmadan eğitim öğretimimize devam ettik. Burası bir üniversite ve bizim temel hedefimiz, üniversite kimliğini koruyarak devlete, ülkemize, milletimize ve insanlığa hizmet etme çabasıdır. Bütün hareketlerimizin temelinde bu düşünceler yatar" dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Temel amacımız ve hedefimiz, üniversitemizi güçlü ve başarılı kılmak, öncelikle şehrimize hizmet etmek, ülkemize hizmet etmek, bunu yaparken de kaliteli ve iyi yetişmiş öğrenciler sahaya sürmek, bilimsel araştırmalar yapmak olacaktır" diye konuştu. - KONYA