Reis Gıda'dan Taşköprü Sarımsağına Dünya Yolculuğu
Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağı, 2014 yılı itibariyle Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç edilecek.
Reis Gıda ile Metro Toptancı Market işbirliği yaptı. Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağı, 2014 yılı itibariyle Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç edilecek.
Yerli tohumla üretilecek coğrafi işaretli Taşköprü Sarımsağının, gelecek yıl, ilk etapta Almanya, Fransa, Bulgaristan, Romanya, Polonya, Rusya ve Ukrayna'daki Metro mağazalarına girmesi planlanıyor. Hedefte, dünya genelinde 29 ülkedeki 688 mağazasında, Taşköprü sarımsağının bulunması yer alıyor.
'Yerli Sarımsak Tohumu Projesi', 2014'de başlıyor
Yeni yatırımlarla coğrafi işarete sahip yerli Taşköprü sarımsağını iç pazarın yanı sıra, dünya ülkelerine ihraç etmeye başlayacaklarını ifade eden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Taşköprü Kışla Mevkii'nde ilk etabında 50 dönüm arazi üzerinde pilot bir çalışmayla, 2014 yılı Şubat ayında iyi tarım uygulamaları ile Taşköprü yerli sarımsak tohumu ekiminin yapılacağını belirtti.
Mehmet Reis, şunları söyledi:
"Taşköprü sarımsağından daha yüksek standartta verim alınabilmesi için yaptığımız işbirliğini, Taşköprü sarımsağının ihraç edilmesi noktasında çok anlamlı buluyorum. Taşköprü sarımsağını dünya markası yapacağımıza inanıyorum. Reis Gıda olarak, Taşköprü'deki sarımsak işleme tesisini, doğduğum topraklara yatırım yapmak ve bölgedeki sarımsakların nehirlere dökülmesini engellemek için, yaklaşık 14 yıl önce hiçbir teşvik ve destek almadan tek başıma kurdum. O yıllardan, bu yıllara geldiğimizde; yarınları düşünerek, Taşköprü'ye ait yerli sarımsak tohumu projesini hayata geçirmek için, yeni ekibimiz ile birlikte ilk adımı da atıyoruz" diye konuştu.
Değerlere sahip çıkıp, sürdürülebilirliği hedefliyor
Mehmet Reis, konuşmasına şöyle devam etti:
"Taşköprü toprağında üretilen kendine has kokusu, tadı, özel yapısı ve analizlerine sahip olan sarımsağı tüm dünyayla tanıştıracağız. Taşköprü sarımsağının standardı bozulmadan sürdürülebilirlikle gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK ve üniversitelerle işbirliği yaparak, bilgi birikimlerimizi çiftçimiz ile paylaşarak ve toprağı daha verimli kılarak, yerli tohumumuza sahip çıkarak, sosyal sorumluluk projemizi devam ettireceğiz" dedi.