Psikoz Hastalarına Tiyatrolu Tedavi
Uludağ Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nde tedavi gören psikoz hastaları, sergiledikleri tiyatro gösterisiyle izleyicileri kendilerine hayran bıraktı.
Uludağ Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nde tedavi gören psikoz hastaları, sergiledikleri tiyatro gösterisiyle izleyicileri kendilerine hayran bıraktı.
Uludağ Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nde tedavi gören 8 psikoz hastası ve aileleri tarafından oynanan 'Her şeyde bir hayır vardır' adlı tiyatro gösterisi, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluştu. Hasta yakınları, üniversite öğrencisi ve öğretim üyelerinin katıldığı gösteri ilgi gördü. 14 hafta süren 'sanatla terapi' programı kapsamında sergilenen tiyatro gösterisinde psikoz hastaları senaryoyu kendileri belirledi. Tiyatro yönetmeni Sabahattin Kılınç'ın da katıldığı provalar 6 hafta sürdü.
Sanatla terapi programını yürüten Uludağ Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Sarandöl, tiyatronun tedavi sürecine olumlu etkisi olduğunu dile getirdi. Programın ilaç tedavisine destek için uygulandığını söyleyen Sarandöl, "Tiyatro gösterisi 14-16 haftalık sanatla terapi grubunun ürünü. Oyun terapi grubu tarafından seçilen bir masalın tiyatroya uyarlanmasıyla oluştu. Oyuncular, Uludağ Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikinliği'nde takip edilen hastalar. Bu çalışmayla ilaç tedavisi yanında psikososyal tedavi uygulanmış oluyor. Bu tür terapilerin iyileşme sürecine yardımcı olduğunu bildiğimiz için bu çalışmayı yaptık" şeklinde konuştu. - BURSA