Projenin Kapanış Programı Yapıldı
"Gaziantep'te Üniversite - Sanayi İşbirliği'nin Yeniden Yapılandırılması Projesi" kapanış programı gerçekleştirildi.
İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Üniversite-Toplum-Sanayi İşbirliği Mali Destek Programı kapsamında, Gaziantep Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde yürütülen "Gaziantep'te Üniversite - Sanayi İşbirliği'nin Yeniden Yapılandırılması Projesi" kapanış programı Grand Otelde yapılan törenle gerçekleştirildi.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'un açılış konuşmasıyla başlayan programda Rektör Prof. Dr. Coşkun, toplantıların birincisinin 11 Ekim'de düzenlendiğini belirterek; tekstil, gıda, turizm, medikal, boya, inşaat malzemeleri, ayakkabı imalat sektörlerine yönelik toplantıların gerçekleştirildiğini söyledi.
Prof. Dr. Coşkun, "Geçtiğimiz günlerde halı-ev tekstili, plastik, makine-metal, inşaat, lojistik ve dış ticaret, yazılım bilişim ve gıda sektörlerinde akademisyenler ve sanayi firmaları bir araya geldi. Tüm bu toplantı programlarında 200'ü aşkın firma 80'i aşkın akademisyen ile buluştu. Toplantılarda hedefimiz üniversite-sanayi işbirliğine sektörel perspektiflerden tanı koymaktı. Tanıyı sanayicilerimiz ve akademisyenlerimiz koydular, sıkıntılar, sorunlar, çözüm önerileri ihtiyaçlar paylaşıldı" diye konuştu.
"Türkiye'de şehir olarak ilk kez Gaziantep, akademi ve sanayiyi bir araya getirerek, sivil insiyatif anlayışı ile ortak bir üniversite-sanayi işbirliği yapısı oluşuyor" diyen Prof. Dr. Coşkun, "Bu kapsamda, sanayicilerimizin, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin yer alacağı veritabanları hazırlandı. Önümüzdeki günlerde akademisyenlerimize bu veritabanından ulaşılabilecek" şeklinde konuştu.
Projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Coşkun, "Bu kapsamda Ar-Ge ve Ür-Ge Mühendisliği eğitimlerimizde TÜBİTAK Marmara Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Mühendisleri ve Yöneticileri Derneği Başkanı Suat Genç'ten destek aldık. Yine marka ve patent konusunda Türk Patent Enstitüsünü kuran ve bu alandaki mevzuatın oluşmasında ciddi katkıları bulunan Uğur Yalçuner'den destek aldık. Proje Yürütücüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ve projenin gerçekleşmesinde büyük emek veren, gecesini gündüzüne katan Proje Koordinatörü Burcu Nakıpoğlu'na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'un açılış konuşmasından sonra Vali Yardımcısı Adil Nas ve Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan'a, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıpoğlu'na, Gaziantep Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi'ye plaket takdim edildi.
TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı, Ar-Ge Mühendisleri ve Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Genç tarafından "Niçin Üniversite Sanayi İşbirliği" ve Türk Patent Enstitüsü Kurucu Başkanı Uğur Yalçuner tarafından, "Türk Sanayi'nde ve Üniversitelerde Marka ve Patent'in Önemi" konulu konferansların sonrasında katılımcılara sertifikaları takdim edildi.