Haberler
İstanbul'da bugün saat 15.00'ten sonra bazı metro istasyonları kapatılacak

İstanbullular dikkat! Saat 15.00'ten sonra bu metro durakları kapatılacak

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Duyduklarına dayanamadı! Gazinin gözyaşlarına boğulduğu anlar

Gazinin gözyaşlarına boğulduğu anlar

Prof. Dr. Yılmaz, "Sektörün nitelikli insan gücüne ihtiyacı var"

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrencilerin Türk Telekom tarafından yapılan laboratuvar sayesinde telekomünikasyon teknolojileri üzerine aldıkları teorik eğitimi pratiğe çevirme fırsatı bulup, iş hayatına hazır hale gelmesi planlanıyor" dedi

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu ve Türk Telekom işbirliği ile "Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifikasyon Programları" üzerine protokol yapıldı. Protokol kapsamında Ege Meslek Yüksekokulu Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuvarı hizmete girdi.

Ege Meslek Yüksekokulu 55. Yıl Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Sertifika Programı Protokol Töreni'ne İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, Türk Telekom Bölge Müdürü Timur Sevim Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş katıldı.

İmza protokolünde konuşan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Mevlana'nın 'Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım' sözünü hatırlatarak sektörün nitelikli insan gücüne ihtiyacı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Yılmaz, "Küreselleşmenin kontrolünü insanlar sağlıyor ve bu sektör bunu desteklemede çok önemli. Bu sektörün nitelikli insan gücüne ihtiyacı var ve biz Ege Meslek Yüksekokulu'nda açtığımız yeni bölümler sertifika programları sayesinde bu insan gücünü topluma kazandırmaya çalışıyor. Vizyonumuz bunu destekler nitelikte çalışmaya devam ediyor. Telekomünikasyonda en çok yapılması gereken altyapı , istihdam en çok olması gereken yapılanmadır. Biz geleceği şekillendirmek için atılacak adımların mükemmele yakın iyi olması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Coşkun Şahin, "Türk Telekom olarak tecrübemizi üniversitelerimiz aracılığıyla gençlere aktaracağız. Buradan mezun olan arkadaşlara iş vermeliyiz. Bütünlük arzeden bir program olacak" dedi.

Türk Telekom'un Türkiye'nin telekomünikasyon altyapısının yüzde 52'sini tek başına yaptığını vurgulayan Şahin, "Telgrafla başlayıp, internete kadar Türkiye'ye ilkleri getiren bir kurumuz. Bizim bir hayalimiz var; Teori ve pratiği bir araya getirmek ve birlikte iş yapmak. Yaparak öğreneceksin, öğrendiğini yapacaksın, düşündüğünü hayata geçireceksin" dedi.

Sanayi sektöründe ara eleman sıkıntısının yaşandığına dikkat çeken Dr. Şahin, "İzmir ve Türkiye'de Türk Telekom ile Ege MYO arasında teknoloji konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Türk Telekom Ege MYO'da 'Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuvarı' açtı. Öğrencilerin Türk Telekom tarafından yapılan laboratuvar sayesinde telekomünikasyon teknolojileri üzerine aldıkları teorik eğitimi pratiğe çevirme fırsatı bulup, iş hayatına hazır hale gelmesi planlanıyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title