Haberler

Poyrazköy'de Ele Geçirilen Mühimmat" Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği ve 86 tutuksuz sanığın yargılandığı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davası ertelendi.

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", " Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği ve 86 tutuksuz sanığın yargılandığı " Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davası ertelendi.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce sanık sayısının fazla olması nedeniyle Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda yapılan duruşmaya, 21 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya, ÇYDD Kadıköy Şubesi'nde ele geçirilen harddisk ile ilgili bilirkişiden istenen raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

Bilirkişi raporunda, bilgisayar işletim sisteminin son kapanış tarih ve saatinden sonra dosyaya yeni kayıtlar eklendiği, bunların inceleme konusu sabit diskin başka bir işletim sistemine bağlandıktan sonra dosya ve klasörde değişiklik yapıldığını gösterdiği tespitinin yapıldığı aktarıldı.

İncelemeler sonucunda verilerin kaydedilme tarih bilgilerinde tutarsızlıklar olduğu ve bu durumun hayatın olağan akışı ile bağdaşmadığı kanaatine varıldığı belirtilen raporda, "Diskin içerisine dosyaların eklendiği ve silindiği anlaşılmış olup, söz konusu hususun sahtecilik olup olmadığının mahkemece yorumlanmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Rapora karşı beyanda bulunan sanık avukatlarından Kemal Nevzat Güleşen, "Bu davada teğmenlerden başlayarak birçok insan mağdur edildi. 4 yıldan beri de mağduriyetleri devam etmektedir. Sahtecilik belirtileri, bilimsel olarak ortaya konmuştur. Sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Diğer sanık avukatları da davaya konu delillerin sahte olduğunu savunarak, müvekkillerinin beraatini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Gülseven Yaşer'in duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.

İddia makamına mütalaasını hazırlaması için süre veren heyet, duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan davanın sanığı eski ÇEV Genel Başkanı Gülseven Yaşer, 6 yıl 8 aydan sonra Türkiye'ye döndüğü ve gerçekleri ifade etme olanağı bulduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yaşer, "Sahte, düzmece ve haince hazırlanan plan gereği, Türkiye'nin cumhuriyet yapısı, cemaat denen ve denetime tabi olmayan kuruluşlar tarafından adeta esir alınmıştı. Bugün bütün bunların sahte olduğunu belgeleriyle birlikte ifade ettik" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close