Polis ve Üniversite, Suçu Önlemek İçin İşbirliği Yaptı
Bursa'da suç önleyici tedbirlerin belirleneceği 'Korku Sende Çare Hepimizde Projesi' başlatıldı.
Bursa'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin işbirliği ile suç önleyici tedbirlerin belirleneceği 'Korku Sende Çare Hepimizde Projesi' başlatıldı. Bir yıl sürecek araştırma projesi ile Toplum Destekli Polisler, çalışmalarına yön verecek.
Türkiye'ye örnek olabilecek suç önleyici tedbirlerin belirleneceği 'Korku Sende Çare Hepimizde Projesi', UÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Bursa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek. Üniversitede görevli 2 akademisyen, 1 sosyolog, 1 arşiv uzmanı, ve 4 Toplum Destekli polisin çalışacağı projenin tanıtımını gerçekleştiren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ersin, UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, UÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve Proje Yöneticisi Prof. Dr. Serpil Aytaç, Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Yardımcısı Murat Kubilay gerçekleştirdi.
SUÇ KORKUSUNUN YOĞUNLAŞTIĞI MAHALLELERİ İNCELEYİCEĞİZ
Proje yöneticisi Prof. Dr. Serpil Aytaç, bir yıl sürecek an projeye Toplum Destekli polislerin önerisi üzerine başladıklarını belirterek, "Halk üzerindeki suç korkusunu başka değişle mağduriyet korkusunu araştırmak üzere projeye başlayacağız. Bursa'da çeşitli ilçelerde, suç korkusunun yoğunlaştığı mahalleleri inceleyerek buna göre suçu önleyici tedbirlerin alınabilmesini hedefledik. Uzun süredir çalışıyoruz. Ön testlerimizi yaptık. Amaç suçu önleyici emniyet tedbirlerinin alınması için emniyet, üniversite işbirliğini harekete geçirmek" dedi.
VATANDAŞIN ÖNCELİKLERİ ÖNEMLİ
Bursa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ersin de suçluları yakalamanın öncelikleri olduğunu fakat vatandaşın memnuniyeti ve hizmetin vatandaş tarafından nasıl algılandığında önemli olduğunu kaydetti. Problem odaklı polislik yapmadan başarılı olamayacaklarını söyleyen Ersin, "Bizim için bu veriler önemli olacak. Vatandaşın öncelikleri ile bizim önceliklerimiz çakışıyor mu bunu göreceğiz. Buna göre personel politikamızı, operasyonel kabiliyetimizi, önleyici hizmetler faaliyetimizi değerlendirip revize edeceğiz" diye konuştu.
BEKLENTİLERİ OBJEKTİF ŞEKİLDE ÖĞRENECEĞİZ
Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Yardımcısı Murat Kubilay ise Türkiye'ye örnek bir çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, toplum içerisindeki suç korkusunun yenilmesi gerektiğini ifade etti. Bunun için vatandaşın kendilerinden ne beklediğini bilmeleri gerektiğini belirten Kubilay, "Bunun objektif ve açık olabilmesi içinde üniversitenin işin içinde olması gerekiyordu. Halkımızın emniyet teşkilatından beklentisi nedir? Bunu açıkça göreceğiz. Algılanan suçlarla gerçek suçları ortaya çıkartıp. Onlar içinde tedbir alacağız" dedi.
Konuşmaların ardından, üniversite ve emniyet yetkilileri arasında protokol imzalandı.