Erzurum'da Polis Adayları, Engelli Rolüyle Sahne Aldı
Erzurum'da polis okulu öğrencileri, engellileri daha iyi anlayabilmek için görme, işitme, bedensel ve zihinsel engelli rolüyle sahnede konser verdi.
Erzurum'da polis okulu öğrencileri, engellileri daha iyi anlayabilmek için görme, işitme, bedensel ve zihinsel engelli rolüyle sahnede konser verdi.
Erzurum'da yürütülen "Engellilerimizin Engelini Birlikte Kaldıralım" projesi kapsamında düzenlenen programda polis okulu öğrencileri, bir saatliğine görme, işitme, bedensel ve zihinsel engelli rolü yaptı. Programda, 61 engelliye akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı.
Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak'ın himayesinde, Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) personeli eşlerinin Erzurumlu kadınlarla dayanışması sonucu başlatılan "Engellilerimizin Engelini Birlikte Kaldıralım" projesi kapsamında tören düzenlendi.
PMYO'da "3 Aralık Engelliler Günü" dolayısıyla gerçekleştirilen programa gelen engelli davetlileri, polis okulu öğrencileri tekerlekli sandalyeyle salona taşıdı.
Engellilerle yakından ilgilenen polis adayları, onları daha iyi anlayabilmek için görme, işitme, zihinsel ve bedensel engelli olarak sahneye çıkıp konser verdi.
Tatbikat İlkokulu Kafkas ekibinin gösteri yaptığı programda, TRT sanatçısı Didem Dilara Duman da türkülerini seslendirdi. Özden Altıparmak ile katılımcılar, törende 61 engelliye akülü tekerlekli sandalyeleri dağıttı.
Özden Altıparmak, yaptığı konuşmada, kadınlarla birkaç hafta önce bir araya gelerek, sevgi ve şefkat dolu yürekler olan engelli bireylerin engelini kaldırmak için bir meşale tutuşturduklarını belirterek, o meşalenin elden ele ulaştırıldığını ifade etti.
Bir toplumun medenileşmesinin en büyük göstergelerinden birisinin engellilerin engellerini kaldırarak, sosyal hayatın her yerinde var olmasını sağlamak olduğuna dikkati çeken Altıparmak, şunları kaydetti:
"Engellilerimiz, kaldırımlarımızda rahatça yürüyebiliyorlarsa, spor salonlarına, alışveriş merkezlerine, tiyatroya gidebiliyorlarsa, kamu kurumlarına rahatlıkla kendileri girip çıkabiliyorsa, taşıma araçlarına binebiliyorsa, park ve bahçelerde gezebiliyor, arkadaşlarıyla onlar da oyunlar oynayabiliyorsa gelişmiş ve medeni bir toplum olmuş demektir. O toplumu idare eden idareciler ise vizyon sahibi, lider yöneticilerdir. Böyle standardı yüksek bir toplumda yaşayan engelli kardeşlerimizse hiç şüphesiz oldukça şanslı vatandaşlardır."
Erzurum PMYO Müdürü Abdullah Şahin'in eşi Emine Şahin de projenin kentte ses getirdiğini belirterek, 3 haftada 61 tekerlekli sandalye temin ettiklerini söyledi.
Engellilerin çevrelerinde saygı ve sevgi görmeleri gerektiğinin altını çizen Şahin, şunları söyledi:
"Onlara acıyarak, hayıflanarak bakılmasını ve hizmet edilmesini istemezler. Herkes gibi algılanmak isterler. Engellilerin varlığı bir yük ve eziyet değildir. Onlar da herkes gibi bir değere sahiptir. Engellilerin ayrı bir dünyaları yok. Bu dünya hepimizin. Sadece bu dünyada kendilerinin yaşadığına inanan, engelli insanlarımızın varlığından hiç haberi olmayan, belki bir gün kendilerinin de engelli olabileceklerini düşünmeyen herkes özürlüdür."
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ise böylesine özel günlerin dar bir zamana sıkıştırılarak geçiştirilmesinin kendilerini üzdüğünü belirtti.
Toplam nüfusun 12.29'unu engelli bireylerin oluşturduğunu ifade eden Efe, bu rakamın küçümsenecek ve gözardı edilecek bir rakam olmadığını söyledi.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık da Erzurum Emniyet Müdürlüğü ve Yakutiye Kaymakamlığı işbirliğiyle gerçekleştirdikleri atlı kafenin kentte ilk ve tek olduğunu belirterek, engelli bireylerin burada tedavi edildiğini söyledi.