Haberler
Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile yollar ayrıldı

Beşiktaş'ta yaprak dökümü sürüyor! Beklenen ayrılık gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel'i Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadiyle vurdu

Özgür Özel'i Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadiyle vurdu

Suriye'de Halep'in ardından İdlib de muhaliflerin kontrolünde

Halep'in ardından bir kalesini daha kaybetti

İran, Esad'a desteğini yineledi: Suriye'nin komşuları oyuna gelmemeli

İran, Esad'a desteğini yineledi! Türkiye'ye yaptığı uyarı dikkat çekici

Polatlı Darbe Girişimi Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında yaşanan eylemlere ilişkin 330 kişi hakkında açılan davada, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarının alınmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında yaşanan eylemlere ilişkin 330 kişi hakkında açılan davada, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarının alınmasına devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar ve avukatları ile bazı şikayetçilerin avukatları katıldı.

Savunma yapan eski uzman çavuş Ramazan Aşık, olay günü tabur komutanının "Ankara'da terör olayları var. Güvenlik güçlerine desteğe gideceksiniz." emriyle konvoy halinde kışladan çıktıklarını anlattı.

Bir süre Ankara yönüne ilerlediklerini aktaran Aşık, yoldayken kendilerinden sorumlu komutanların darbe girişimini öğrenmeleri üzerine kışlaya geri döndüklerini beyan etti. Rütbesi gereği kendisine verilen emirleri sorgulama konumunda olmadığını, emir komuta zinciri içinde hareket ettiğini belirten Aşık, beraatını istedi.

Sanık eski uzman çavuş Süleyman Keçebaş da olay tarihinde ağır araç şoförü olarak görev yaptığını, TSK'deki hiyerarşik sıralamada en alt rütbede bulunduğunu, emir verme yetkisinin olmadığını ifade etti.

Keçebaş, batarya komutanının gece eğitimi emri üzerine içtima alanında toplandıklarını silah teçhizat ve mühimmat taşıyıcı araçlarla kışladan çıkarak Ankara istikametine hareket ettiklerini daha sonra Kargalı mevkisinde trafik yoğunluğu nedeniyle durduklarını o sırada vatandaşlardan darbe girişimini öğrendiğini belirtti.

Amirlerinin verdiği emirleri uygulamak zorunda olduğunu kaydeden Keçebaş, darbe girişiminin yaşandığı gece boyunca hiçbir şekilde kanunsuz emir almadığını öne sürdü. Sanık Keçebaş, terör olaylarına karşı güvenlik önlemi almak için kışladan çıkarıldıklarını, komutanları tarafından kandırıldığını savundu.

Kendisini bu duruma düşürenlerden şikayetçi olduğunu kaydeden Keçebaş, FETÖ ile bağlantısının bulunmadığını, ByLock gibi yazışma programları kullanmadığını iddia ederek, beraat talebinde bulundu.

Sanık eski uzman çavuş Tuğrul Güleç terör olaylarına karşı güvenlik önlemi almak için kışladan çıkarıldıklarını, darbe girişiminden habersiz olduğunu, sonraki süreçte ise mağdur edildiğini savundu.

"Emir verdiler bir kamyonun kasasına bindirip, kışla dışına çıkardılar." diyen Güleç, sabaha kadar kanunsuz hiçbir eylemin içinde olmadan araçta beklediğini sonrasında gelen polis ekiplerine direnmeden teslim olduğunu söyledi.

TSK bünyesine en alt seviyedeki bir personel olarak, eylemleri yönetme ve yönlendirme yetkisi olmadığını belirten Güleç, mahkeme heyetinden verecekleri kararda içinde bulunduğu durumu ve rütbeyi göz önünde bulundurmalarını talep etti.

Sanık eski üsteğmen Enes Demir de esas hakkındaki mütalaada darbe girişiminden haberdar olduğu ifadesinin gerçeği yansıtmadığını savundu. Demir, daha önceki ifadelerini tekrarladığını belirterek beraatini istedi.

Savunma yapan eski uzman çavuş Azmi Gönüllü de FETÖ üyesi olmadığını, darbe girişimine katılmadığını savundu.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak: AA / Güncel
title