Haberler
İsrail ve Lübnan, savaşın bitmesi için bazı konularda anlaştı

İki ülke anlaştı! Aylardır devam eden savaşın bitmesi artık an meselesi

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Ailesini katleden Bahtiyar Aladağ berber dükkanında aylarca atış talimi yapmış

7 kişiyi öldüren cani, katliama aylar öncesinden hazırlanmış

10 Kasım törenine katılmayan öğrenciye tebligat göndermişti: Müdür hakkında suç duyurusu

10 Kasım törenine katılmayan öğrenciye tebligat göndermişti! Müdür hakkında suç duyurusu

Plastik Sanayicileri Teşviklerin Artmasını ve Ucuz Enerji İstiyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, "İthalatta bürokratik engeller ve alınan yüksek gümrük vergileri üreticilerin rekabet gücünü azaltıyor.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, "İthalatta bürokratik engeller ve alınan yüksek gümrük vergileri üreticilerin rekabet gücünü azaltıyor. Yatırım teşviklerinin artması ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerekiyor" dedi.

Yılda 6 milyar dolar ihracat gerçekleştiren plastik sanayinin sorunları İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) düzenlenen seminerde tartışıldı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) yıllık 6 milyar dolar ihracat gerçekleştiren plastik sanayi sektörünün sorunlarını tartışmak ve Hükümet'e çözüm önerileri sunmak üzere bir seminer düzenledi. "Plastik Sektöründe Güncel Gelişmeler" başlıklı seminerde sektörde giderek artan ithalata bağımlılık sorununa dikkat çekildi.

Başkanı Murat Akyüz, Türkiye'de hammadde üretiminin çok karlı olmadığına değindi. Akyüz, "Gelecek 10 yılda karlılıkta dev ülke daha dev, cüce ülke daha cüce olacak. Bu nedenle kaynaklara yatırım önemli. Uluslararası rekabette modernizasyon önemli. Daha ileri seviyede üretim yapmalıyız. Zira ölümcül bir rekabetle karşı karşıyayız. Hammadde ve petrol fiyatlarıyla doğrudan orantılı olan sektörde, yüksek petrol fiyatı seviyesi üretimden kar etmeyi zayıflatıyor. Türkiye'de üretim bu nedenle azalıyor" dedi.

Türkiye'nin en büyük ihracat pazarlarının Irak, Almanya ve Azerbaycan olduğunu belirten Akyüz, "Bunlar arasında Almanya'yı çok önemsiyoruz. Sektör yatırımlarını Türkiye'de artıran Almanya'ya 365 milyon dolar ihracatımız var. Ayrıca sektörün en büyük imalatçı ülkesi Suudi Arabistan, sahip olduğu hammadde kaynakları nedeniyle sektörde haksız rekabet oluşturuyor. Kaya gazı üretiminden dolayı ABD de sektör yatırımlarını  çekmeye başladı" dedi. Sektör sorunlarına da değinen Akyüz, "Hammaddenin yüzde 85'inin ithalata dayalı olması, ithalatta bürokratik engeller ve alınan yüksek gümrük vergileri üreticilerin rekabet gücünü azaltıyor" dedi. Akyüz, yatırım teşviklerinin artması ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini de söyledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title