Peygamber Efendimizin Doğum Günü Mevlid Okunarak Kutlandı
Peygamber Efendimizin doğum günü, doğum anı olan gece yarısı saat 03'00'te okunan Mevlid-i dua yapılıp, süt dağıtılarak kutlandı.
Hazreti Muhammed'in doğum günü olarak kabul edilen Rebiul Evvel ayının 11. gecesi, dünyaya geldiği saat olan 03.00'de Molla Fenari Camii'nde okunan Mevlid-i Şerif'e çok sayıda vatandaş katıldı.
Tertip Komitesi baksan yardımcısı Ali Turan. Peygamber Efendimiz sabaha karşı doğduğu için, o saatleri güzel bir şekilde onu anarak tertipliyoruz. Bu caminin 1968 de bir restorasyonu vardı o zaman da ara vermedik Pınarbaşı ve diğer camilerde kutladık. 46 senedir bunu yapmaya çalışıyoruz Osmanlıdan gelen bir gelenek inşallah herkes buna sahip çıkar bu bizim huzurumuz “ dedi.
Okunan Mevlid-i Şerif ve Peygamberimiz için okunan Kur'an-ı Kerim ve gece yarısı okunan doğumu müjdeleyen Sel'a verilmesinin ardından davetlilere geleneksel ikram olarak süt dağıtıldı. Resulullah efendimiz, Mevlid gecelerinde Eshab-ı kirama ziyafet verir, dünyaya teşriflerindeki ve çocukluk zamanındaki şeyleri anlatırdı. Hazret-i Ebu Bekir'de halifeyken, mevlid gecelerinde Eshab-ı kiramı toplar, doğum anındaki olağanüstü halleri konuşurdu.
Türkiye'de ve birçok müslüman memleketinde değişik dillerde okunan Mevlid kasidesini Bursa Ulucami İmam hatiplerinden Süleyman Çelebi Hazretleri 15. asırda yazdı. Mevlid-i şerif okumak, Resullullahı övmek, ibadettir. Mevlidi-i şerif okumak, Resullullah'ın dünyaya gelişini, miracını ve hayatını anlatmak, O'nu hatırlamak, O'nu övmek demektir.
CENGİZ GÜNDÜZ
BURSA