Haberler
İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşması yürürlüğe girdi

Ateşkes başladı! Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşmasının detayları belli oldu

Tarihi antlaşmanın detayları belli oldu! Gündem yaratacak "gizli madde" iddiası

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

Merkel anılarını yazdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun bir bölüm ayırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kısım dikkat çekti

Pera Eğitim, Yarıyıl Tatilinde Çocukları Müzeye Davet Ediyor!

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pera Eğitim, "Bana Bak!" ve "Louis Kahn'a Yeni/den Bakış" sergileri kapsamında gerçekleştirdiği eğitim programlarına yarıyıl tatilinde de devam ediyor.

Pera Eğitim, yarıyıl tatilini sanatla iç içe geçirmek isteyen tüm çocukları müzeye davet ediyor. Pera Müzesi'nin süreli sergilerinden ilhamla farklı yaş gruplarına yönelik hazırlanan on beş atölye, 23 Ocak – 04 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşiyor. "Bana Bak!" sergisi kapsamındaki atölyeler, katılımcıların portreler aracılığıyla kimlik ve duygu kavramları üzerine düşünmelerini sağlarken, kendi sanat eserlerini yaratmalarına imkân tanıyor. " Louis Kahn'a Yeni/den Bakış" sergisi kapsamındaki atölyeler ise katılımcılara Amerikalı mimar Louis Kahn'ın eserlerine bir bakış sunarken, ışık ve gölge üzerinden yeniden yorumlamalarına olanak tanıyor ve mimarlığa meraklı olanlara keyifli bir keşif alanı yaratıyor.

4-6 YAŞ GRUBU PORTRELER ÜZERİNE ÇALIŞIYOR!

"Bana Bak!" sergisinde yer alan İngiliz sanatçı Sharon Lockhart'ın "Öğle Molası" başlıklı eserinden ilhamla hazırlanan Doğadan Portrem atölyesinde katılımcılar, yaprak, ağaç dalı, kozalak gibi doğal malzemeler ile portreler yaratıyor. Parçaları Birleştir: Mozaik atölyesinde ise katılımcılar bu kez mozaik tekniğiyle portrelerini yaratıyor, İspanyol sanatçı Pedro Mora'nın "Amber Smoot" adlı seramik eseriyle bağlantı kurarak, büyük şehirlerde ortaya çıkan çeşitli kimlikler hakkında farkındalık kazandırıyor. İngiliz sanatçı Gillian Wearing'in "Bana Bak!" sergisinde yer alan portreleri inceleyen katılımcılar, Albümdeki Ben atölyesi kapsamında, farklı karakterleri göz önünde bulundurarak bir aile albümü tasarlıyor. O Ne Surat? başlıklı atölye, İspanyalı sanatçı Esther Ferrer'in "Şaşkınlık, kibir, ıstırap, vesaire, vesaire" isimli video yerleştirmesinden esinleniyor. Katılımcıların eşleştikleri arkadaşlarının yüz ifadelerini anlamlandırmaya çalıştıkları çalışma, ifadelerin dev kartonlara çizilmesi ile devam ediyor.

Özellikle Louis Kahn ve onun çağdaşı mimarların kullandığı teknik çizim kavramlarına odaklanan Plan, Kesit, Görünüş atölyesinde katılımcılar, öncelikle birer yapı maketi oluşturuyor, ardından kesit ve plan parçalarını ayırarak boyuyor. Bir Müze Tasarlıyorum atölyesinde, Louis Kahn'ın sıklıkla vurguladığı ihtiyaç ve istek farkını örneklemek üzere bir müze tasarlanıyor. Her çocuk kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini tanımlayarak listeliyor, "Nasıl bir müze isterim, bu isteklerimin hangileri ihtiyaç?" sorularına yanıt arıyor. Atölyede katılımcılar son olarak, çizim ve sulu boya teknikleriyle bir müze tasarımı ortaya koyuyor. "Louis Kahn'ın binalarında tanıdık hangi şekiller var?" sorusunun yanıtını arayan Sizi Bir Yerden Tanıyor Gibiyim atölyesi sergi turu ile başlıyor. Katılımcılar, ünlü mimarın eserlerinde yer alan üçgen, dikdörtgen, daire gibi şekilleri çizip boyayarak mimari yapılara soyut bir bakış getiriyor.

7-9 YAŞ GRUBU PORTRELERLE DANS EDIYOR!

"Bana Bak!" sergisinden hareketle hazırlanan Portrelerle Dans atölyesi, bedenin rahatlaması, beden koordinasyonu ve fiziksel yaratıcılık temelli çalışmaları bir araya getiriyor. Koreograf, dans sanatçısı, akademisyen Tuğçe Tuna'nın liderliğindeki atölye, portreler üzerinden görünürlük ve durağanlığı bedenlere taşıyor.

7-12 YAŞ GRUBU BAKIŞ AÇISINI GENİŞLETİYOR!

İngiliz sanatçı Sharon Lockhart'ın "Öğle Molası" eserinden yola çıkan Heykeller Hareket Ediyor: Gerçek ve Hayal atölyesi katılımcıları, müzik eşliğinde poz veriyor ve müzik sona erince heykel gibi kaskatı duruyor. Böylelikle kendi sahnesini oluşturuyor, ardından oluşturulan bu sahneyi her katılımcı gördüğü açıdan resmediyor. Her Kafadan Bir Ses atölyesinde katılımcılar, kendi karakterlerini yaratıyor ve onlara özel sesleri keşfe çıkıyor. Bu süreçte alanın içerisindeki sesleri kullanıyor, bulduğu seslerin ve yarattığı karakterlerin kendilerine özel hikâyelerini oluşturuyor. Deneyime dayalı bu atölyenin sonunda hamurdan yapılan karakterler eve götürülebiliyor.

Gölgelerin Gücü Adına! atölyesi, Louis Kahn'ın mimarlığının en önemli unsurlarından biri olan "gölge" kavramına eğiliyor, "Gölgeyi ne oluşturur? Renkli gölge var mıdır? Aynı şeyin farklı farklı gölgeleri olabilir mi?" sorularını gündeme taşıyor. Atölyede katılımcılar, kendi ışık kutularını yapıyor ve minik çizimlerini, duvara astıkları dev kağıtlara yansıtıyor. Louis Kahn'ın "Bir kemer ne olmak ister?" sorusundan ilham alan Bu Kemer Başka Kemer atölyesi kemerleri mercek altına alıyor. Atölye katılımcıları, Romalı İmparator Konstantin'in taşlarla, Louis Kahn'ın tuğlalarla ördüğü kemerleri kutu ve postüplerle inşa ediyor.

10-12 YAŞ GRUBU BEDENLERINE ODAKLANIYOR, DEĞİŞİMİ SORGULUYOR!

İngiliz sanatçı Gillian Wearing'in yakın aile üyeleriyle kendi gençliğinin canlandırıldığı portrelerinden yola çıkarak oluşturulan Aynı kalmak mı? Değişmek mi?: Felsefe Atölyesi, değişim ve aynılık arasındaki ikiliği sorguluyor. Atölyede katılımcılar, hem büyümek ve değişmek, hem de aynı kalmanın ne anlama geldiği konusunda düşünsel olarak besleyici bir deneyim yaşıyor. Hafıza, Kurmaca ve Dans atölyesinde bedensel dengeleme ve koordinasyon çalışması yapılıyor. Bireysel özgüven ve doğaçlama çalışmalarına da yer verilen atölyede, sergiden yola çıkarak hafıza ve kurmacanın yanı sıra, hakikat, görünüm, varyasyon kavramları inceleniyor. Mimari çizimleri keşfe çıkartan Pencereler Konuşsa Ne Söyler? atölyesinde katılımcılar, Louis Kahn'ın binalarındaki pencereleri, kapıları, sütunları inceliyor ve her birini konuşturmayı, metinleştirmeyi deniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title