Pembe Yaka Projesi Artık Türkiye'nin Projesi
TÜGİK ile KOSGEB, Pembe Yaka projesi için protokol imzaladı.
Kadın girişimci adayları için tarihi fırsat
TÜGİK ile KOSGEB arasında Genç İşadamları Dernekleri'nin faaliyet gösterdiği illerde yalnızca kadınlara yönelik açılacak sınıflarda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilmesini kapsayan protokol, Ankara'da düzenlenen bir törenle imzalandı.
Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK)'nun Mavi Yaka ve Beyaz Yaka'dan sonra iş dünyası literatürüne kazandırdığı "Pembe Yaka Projesi" artık devlet güvencesinde. Evde oturan genç kızları iş dünyasına kazandırmayı, kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmayı ve girişimci olmak isteyen ancak desteğe ihtiyacı olan kadınların elinden tutmayı hedefleyen projeye ilişkin protokol, Ankara'da imzalandı. Protokole TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan imza atarken, törene TÜGİK Yönetim Kurulu Üyeleri, YİK Üyeleri, TÜGİK Vakfı Yönetimi ve KOSGEB yetkilileri katıldı.
ARTIK TÜRKİYE'NİN PROJESİ
Törende konuşan TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, KOSGEB'in sunduğu imkânlardan yararlanabilmek için imzalanan protokolün önemine değinerek, "Pembe Yaka Projesi artık Türkiye'nin projesidir. İçimizde oluşturduğumuz komite, KOSGEB'in desteğiyle bu çalışmayı başarıyla yürütecektir" dedi. Başkan Güral konuşmasında, konfederasyon bünyesinde kurmayı planladıkları TÜGİK TV hakkında da bilgi verdi. Daha kısa zamanda, daha çok kişiye ulaşmak için TÜGİK TV'nin imkânlarını kullanacaklarını ifade eden Güral, bu konuda da KOSGEB'ten destek beklediklerini vurguladı.
KADINLARA DESTEĞİMİZ SÜRECEK
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise, kadın girişimcilerinde ülkemiz ekonomisinde çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Şu ana kadar 220 bin girişimci adayına uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilerek Girişimcilik sertifikası verilmiş, bu rakamların 12 bin kişisi işletmesini açarak aktif bir şekilde çalışmaya başlamıştır. Açılan bu işletmelerinde yüzde 49'unu kadınlar oluşturmaktadır. Dünya ortalamasına baktığımızda da ülkemizdeki kadınlarımızın girişimcilik yönünün öne çıktığını görmekteyiz. Kadınlarımızı girişimcilik konusunda eğitmemiz yalnızca iş kurma beklentisinden dolayı olmamalı, yarınlarda çocukları girişimci olmak istediklerinde çocuklarının arkasında durması açısından da çok önemlidir. Bu anlamda Pembe Yaka Projesi'ni çok önemsiyor, TÜGİK yetkililerini duyarlılıklarından dolayı kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından iki taraf arasında protokol imzalandı.
GİAD'LARIN İLLERİNDE SINIFLAR AÇILACAK
TÜGİK ile KOSGEB arasında imzalanacak protokol dâhilinde, Genç İşadamları Dernekleri'nin faaliyet gösterdiği illerde yalnızca kadınlara yönelik açılacak sınıflarda girişimcilik eğitimi, eğitimi tamamlayanlara da girişimcilik sertifikası verilecek. Bu sertifika ile KOSGEB'in hibe ve kredi programlarına başvuracak girişimci adayı kadınlara 30 bin lira geri ödemesiz, 70 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam 110 bin lira destek sağlanacak.