Haberler
Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Peçeli Baykuş Burdur'da Tedavi Ediliyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Çardak ilçesi Gemiş kasabasında otluk alanda halsiz bulunan peçeli baykuş, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

Denizli'nin Çardak ilçesi Gemiş kasabasında otluk alanda halsiz bulunan peçeli baykuş, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

Burdur merkeze bağlı Karakent Köyü yakınlarında faaliyet gösteren Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'nin Çardak ilçesi Gemiş kasabasında bir vatandaşın ihbarı üzerine alana gittiklerini ve peçeli baykuş ile karşılaştıklarını söyledi.

Peçeli baykuşu bulduklarında çok halsiz olduğunu belirten Sarıca, kuşun tedavisine başladıklarını anlatarak, "Gerekli tedavileri yapıldıktan sonra tekrar doğaya bırakılacak. Şu an bir kırığı yok. Zehirlenme ya da geçirdiği bir enfeksiyon nedeniyle halsizlik durumu var. Halsizliğe bağlı kas hareketlerinde zayıflık var. Onu çözmeye çalışıyoruz. Gerekli vitamin ve mineral destekleriyle birlikte çok yakında doğaya kazandıracağız." dedi.

Peçeli baykuşların çiftçi dostu kuşlar olduğunu ve özellikle gece avlanarak tarlalardaki fareleri temizlediğini ifade eden Sarıca, şunları söyledi:

"Son yıllarda tarımda kullanılan zirai ilaçlar ve fare zehirleri, peçeli baykuşların ölümlerine ya da bu şekilde zehirlenip halsiz kalmalarına neden oluyor. Zannediyorum ki bu peçeli baykuş da benzer bir zehirlenmeyle halsizlik yaşıyor. Özellikle çiftçilerin bu konuya çok dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü kullandıkları fare zehirleri tarlalarda fareleri zehirledikten sonra geceleri bu kuşlar tarafından tüketiliyor ve kuşlar zehirlenerek ölüyor."

Sarıca, bir peçeli baykuşun günde 4-5 tane fare yediğini dile getirerek, tarla sahibinin zehirleme ile bir sezonda öldürebileceği kadar fareyi peçeli baykuşun bir gecede topladığını bildirdi.

Sarıca, Çiftçilerin fareyle mücadelede zehir kullanmak yerine yaban hayatını koruyarak çözüme ulaşabileceklerini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel
title