Haberler

"Pazarlama Sohbetleri" Etkinliği

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı MBA Kulübü başarılı lansman sırlarını inceledi.

Sabancı Üniversitesi MBA Kulübü tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Pazarlama Sohbetleri" etkinliğinde farklı sektörlerin bugüne kadarki en başarılı lansman ve re-lansmanları konusu ele alındı. Otomotivden pazar araştırmaya, spor giyimden içeceğe sektörünün önde gelen şirketlerinin pazarlama direktörleri ve yöneticileri deneyimlerini katılımcılarla paylaşırken önemli tavsiyelerde de bulundular.

Sabancı Üniversitesi'nin Tuzla'daki kampüsünde, 23-24 Mart 2013 tarihlerinde düzenlenen "Pazarlama Sohbetleri 9"da vaka çalışmaları ve çeşitli aktivitelere yer verildi.

Sabancı Üniversitesi MBA Kulübü, pazarlama ve marka yönetimine ilgi duyan, bu alanlarda kariyerlerini planlayan öğrencilerin, farklı sektörlerdeki pazarlama ve markalaşma uygulamaları hakkında fikir edinmelerine yardımcı olmak ve onlara farklı bir vizyon kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiği "Pazarlama Sohbetleri" etkinliğinin dokuzuncusunu düzenledi.

Ana sponsorluğunu Finansbank'ın ve yan sponsorluklarını Hasbro, İsko ve Vodafone'nun üstlendiği "Pazarlama Sohbetleri 9", Coca Cola, Eti, Doğuş Çay ve Nestle'nin de ürün sponsorlukları ile gerçekleşti."Pazarlama Sohbetleri 9"un ilk gününde; Coca-Cola Aromalı Gazlı İçecekler Pazarlama Müdürü Yiğit Yokuş, İsko Uzman Pazarlama Yöneticisi Banu Yenici, Kimberly-Clark Pazarlama Direktörü Esra Selçuk, Hasbro Türkiye Pazarlama Direktörü Arzu Çeltekoğlu ve Vodafone Gençlik Segmentinden Sorumlu Kıdemli Pazarlama Yöneticisi Onur Kavak konuşmacı oldular.

Etkinliğin ikinci günü, ilk gün seçilen 30 kişi için İsko'nun atölye çalışması ile başladı. Ardından; Nike Türkiye Pazarlama Direktörü Murat Gün, Nielsen Telekom Sektör Yöneticisi Kağan Korcan Çakır, Toyota'dan Pazarlama İletişim Müdürü Ziya Burnaz, Doğuş Yayın Grubu'ndan GQ Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mirgün Cabas ve Dergi Projeler ve Pazarlama Direktörü Ahu Terzi konuşmacı oldular.

Coca-Cola Aromalı Gazlı İçecler Pazarlama Müdürü Yiğit Yokuş konuşmasında "Herkes için her şey olmaya çalışmayın, bir grup seçin onlar için çok şey olmaya çalışın" önerisinde bulundu.

İsko Uzman Pazarlama Yöneticisi Banu Yenici pek çok ünlü giyim markası ile yapılan ortak çalışmalardan bahsederek lansman süreçlerinin kurumlar arası işleyişinin anlaşılmasını sağladı. Banu Yenici konuşmasında kot kumaşı nasıl geri dönüşür gibi konulardan da bahsetti.

Kimberly-Clark Pazarlama Direktörü Esra Selçuk da konuşmasında lansman çalışmalarının çok önemli olduğunun altını çizerken, tek başlarına yeterli olmadıklarını vurguladı. Esra Selçuk ayrıca, yeni markalar için ünlü isimlerin kullanılmasının önemine de değindi.

Hasbro Türkiye Pazarlama Direktörü Arzu Çeltekoğlu konuşmasında Play-doh'un başarısını anlattı. Arzu Çeltekoğlu Play-doh'un başarısının temelini hedef kitleyi iyi belirlemek, slogan ve doğru pazarlama iletişimi şeklinde özetledi. Arzu Çeltekoğlu, dağıtım stratejilerinin, özellikle Türkiye'de, bir markanın kaderini değiştirecek kadar önem taşıdığının da altını çizdi.

İlk günün son konuşmacısı Vodafone Gençlik Segmentinden Sorumlu Kıdemli Pazarlama Yöneticisi Onur Kavak oldu. Onur Kavak konuşmasına telekom sektöründeki rakamsal verileri paylaşarak başladı. Onur Kavak, "Free Zone" örneği üzerinden Vodafone'un gençlere yönelik pazarlama kampanyalarını anlattı. Onur Kavak konuşmasının sonunda gençlik pazarında başarılı olmanın 10 kuralını şöyle sıraladı: Tüketiciyi dinleyip, anlayıp karar vermek; pazarı iyi anlamak; bütün paydaşları kapsamak, markalar bir kişi veya bir ekiple yaratılmıyor, şirket içindeki bütün ekiplerle yaratılıyor; markanın neye karşılık geleceğine ilk günden karar vermek; marka ile ilgili iletilen her mesajın markanın ruhuna hitap etmesi; etkilemek, etkilemek , etkilemek; gençlik neredeyse orada yüzyüze iletişim kurmak; müşteri bazını unutmamak; parayı akıllı harcamak; seçici olmak, herşeyi aynı anda yapmaya çalışmamak.

Pazarlama Sohbetleri 9'un ikinci günü Nike Türkiye Pazarlama Direktörü Murat Gün'ün konuşması ile başladı. Murat Gün, tüketicinin her zaman pazarlamanın kalbinde yer aldığını ve merkezde bulunan tüketiciyi anlamak gerektiğini söyleyerek sözlerine başladı. Murat Gün konuşmasının sonunda katılımcılara; tutkulu olun, çocuk gibi kalın, iyi dinleyin ve gözlem yapın, farklı olun ve dürüst olun tavsiyelerinde bulundu.

Nielsen Telekom Sektör Yöneticisi Kağan Korcan Çakır, konuşmasında "Neuroscience – Neuromarketing" kavramları hakkında bilgi verdi. Pazarlamanın, paketlemeden markette ürünün konumlandırılmasına kadar geniş alanlarında neuroscience'ın kullanıldığını vurguladı. "Neuroscience ile resmi daha iyi görüyoruz" diyen Kağan Korcan Çakır, bilinçaltındaki alanı bilmeden ürün yönetmeyi kör uçuşa benzetti. Kağan Korcan Çakır pazarlamada ilgi çekmek için hareketi kullanmanın, ilginç ve yeni bir şey sunmanın, beklenmedik bir şey sunmanın önemine değindi. Görsel kullanımı hakkında da bilgi veren Kağan Korcan Çakır, "4 taneden fazla görsel grup kullanmayın, görseli solda metni sağda kullanın, örsellerde bulmaca gibi çözülmesi gereken bir şeyler sunun, duygusal bağlayıcılığı artırmak için görsellerde yüz kullanın vegörsellerde göz kontağını sağlayın" önerilerinde bulundu.

Toyota Pazarlama İletişim Müdürü Ziya Burnaz da konuşmasında Toyota Auris lansmanı hakkında bilgi verdi. Ziya Burnaz "Biz pazarlamayı kendimiz için yapmıyoruz. Kendi algınızla, beğeninizle tüketiciyi karıştırmamanız gerekiyor" diyerek sözlerine son verdi.

Doğu Yayın Grubu'ndan GQ Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mirgün Cabas ve Dergiler ve Projeler Pazarlama Müdürü Ahu Terzi, GQ Dergisi'nin Türkiye'ye geliş serüvenini ve bu süreçte derginin lansmanı için yapılan çalışmaları anlattılar. Mirgün Cabas katılımcılara "Gitmek istediğiniz yere yönelik atışlar yapmalısınız. Ne kadar yoğun atış yaparsanız istediğiniz algıyı oluşturursunuz" tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close