Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Ayhan Bora Kaplan: Bürokratlara ve devlet büyüklerine iftira atmamı istediler

Ayhan Bora Kaplan'dan ortalığı karıştıracak suçlama: O isimlere iftira atmamı istediler

Palan üretimi yaparak hayallerini gerçekleştirdi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Palan üretimi yaparak hayallerini gerçekleştirdi Tokat'ta yaklaşık 65 yıldır palan (semer) üretimi yapan 73 yaşındaki saraç Ali Evren, mesleği sayesinde hayallerine kavuştu.

Palan üretimi yaparak hayallerini gerçekleştirdi

TOKAT - Tokat'ta yaklaşık 65 yıldır palan (semer) üretimi yapan 73 yaşındaki saraç Ali Evren, mesleği sayesinde hayallerine kavuştu.

Tokat'ın Zile ilçesinde babası tarafından saraç ustanın yanında çırak olarak verilen 2 çocuk babası Ali Evren yaklaşık 65 yıldır mesleğine devam ediyor. Korona virüs önlemleri nedeniyle kısa bir süre ara verdiği işine tekrar başlayan Evren, maskesiz çalışmıyor. Sağlık Bakanlığının uyarılarını dikkate aldığını belirten Evren, günlerini tek başına iş yerinde çalışarak geçiriyor.

Sanatı sayesinde hayallerine kavuştu

Mesleğinin son temsilcisi olarak çalışan Evren, sanatı sayesinde hayallerine kavuştuğunu belirterek, "Bu sanata sayesinde dükkan açtım, her hayalime muvaffak oldum. Pirine kurban olayım. Çocuklarımı okuttum, evlendirdim. Arazimi, evimi, arabamı aldım. Her şeyim var şimdi. Daha halende çalışıyorum. Şuanda eyerle uğraşıyorum. Yalnız tek yapamıyorum, çırakta yok " dedi.

Evren, sanatından çok memnun olduğunu bırakmayı düşünmediğini belirterek, "Bu meslek beni bırakana kadar ben bırakmam. Mesleğim biraz ince iş gerektiriyor. Palanı (semer) yapmam günler sürüyor. Halı, keçeyi çöpe atıyorlar. Bu malzemelerden palan yapıyorum. 400 lira para alıyorum. Rabbim bereket versin. Bu iş fazla sermaye gerektirmiyor. Yaptığım işin hakkını vermek için en ince ayrıntısına kadar erinmeden çalışıyorum. Yarın bu semeri atın üstüne koşacak adam, sağlam olmaz ise olmaz bu iş" diye konuştu.

Palan üretimi yaparak hayallerini gerçekleştirdi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title